|

Erdoğan ve Putin'den Berlin konferansı öncesinde sürpriz telefon görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. İki lider görüşmesinde Türk-Rus mutabakatı gereğince Libya'daki son durumu ele aldılar, Berlin'deki konferansa katkı sunmaya hazır olduklarını vurguladılar.

23:45 - 11/01/2020 Cumartesi
Güncelleme: 00:11 - 12/01/2020 Pazar
Tvnet
Erdoğan-Putin
Erdoğan-Putin
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, telefonda görüştü. Libya'daki son durumu ele alan iki lider, Berlin'deki konferansa katkı sunmaya hazır olduklarını vurguladılar.

Kremlin, Türkiye'nin girişimiyle gerçekleştirildiğini duyurduğu görüşmede iki lider Suriye ve Libya konusunda iletişimde kalma konusunda mutabık kaldı.

Erdoğan ve Putin, Türkiye'de görüşmüştü

  • Erdoğan, TürkAkım projesinin açılışı öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Tören sonrası iki lider tekrar görüşmeye başladı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmeye, iki ülkenin Dışişleri ve Milli Savunma Bakanları da katılıyor.

Serrac Türkiye'ye geliyor

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın yarın Türkiye'ye gelecek.

Sabah saatlerinde İstanbul'a geleceği öğrenilen Fayiz es-Serrac'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesi öngörülüyor.


#Erdoğan
#Putin
4 yıl önce