|

Erdoğan'dan 'Demir Lady'e davet

İha
00:00 - 22/05/2008 Thursday
Güncelleme: 14:21 - 22/05/2008 Thursday
Yeni Şafak
Erdoğan'dan 'Demir Lady'e davet
Erdoğan'dan 'Demir Lady'e davet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Demir Lady' lakaplı İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher'i AK Parti Kadın Kolları Kongresi'ne davet etti.


AK Parti'nin 25 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'ne yurtdışından çok sayıda davetli katılacak. Başbakan Erdoğan'ın da kongreye 'Demir Lady' lakaplı İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher'i davet ettiği öğrenildi. Erdoğan'ın bizzat kaleme aldığı imzalı mektupla kongreye davet edilen Thatcher'in henüz net bir cevap vermediği bildirildi. İngiltere siyasetini en çok etkileyen ve dünyanın en güçlü kadınlarından biri olarak gösterilen Margaret Thatcher, Avrupa'nın ve İngiltere'nin ilk kadın başbakanı olarak tarihe geçmişti. 1979-1990 yılları arasında üç kez arka arkaya seçimden zaferle çıkarak başbakanlık yapan Muhafazakar Parti lideri Thatcher, 11 yıl boyunca 'Demir Lady' olarak anıldı.


AK Parti, kongreye ABD eski Dışişleri Bakanı Madeliene Albright'ı da davet etti. Başka bir program nedeniyle Türkiye'de bulunan Albright'ın kongreye katılıp katılmayacağı da henüz kesinleşmedi. AK Parti Kadın Kolları Kongresi'ne dünyanın dört bir yanından kadın siyasetçiler katılacak. AK Parti'nin davetine olumlu cevap veren kadın siyasetçiler arasında Nobel Barış Ödülü sahibi Suriyeli bakan Bouthaina Shaaban, ABD Kongre üyesi senatör Susan Davis ve Küba Komünist Partisi'nden Regla Fernandez Gonzales de yer alıyor. AK Parti kongresine katılacak ünlü isimler şunlar:


"ABD Kongre üyesi Susan Davis, Estonya Sol Parti eski genel başkanı Sirje Kingsepp, Nobel Barış ödülü sahibi Suriyeli Göçmenlerden Sorumlu Bakan Bouthaina Shaaban, Bangladeşli eski bakan Geeteara Safiya, Hollanda Hükümet Danışmanı Monique Leyenaar, İngiltere Başbakanı'nın Özel Kıbrıs Temsilcisi ve İçişleri Bakan Yardımcısı Joan Ryan, Hollanda Sosyal Çalışma ve İstihdam Bakanlığı Cinsiyet Eşitliğini Arttırma Uzmanı Dr. Inge Piso, Suriye Kadın Federasyonu İcra Birimi Üyesi Harbiye el-Beyda, Suriye Kadın Federasyonu (Ulusal Kadın Birliği) Başkanı ve Baas Partisi Milletvekili Suad Bakkour, Pakistanlı milletvekili Razina Alam Khan, Küba Komünist Partisi ve Küba Kadın Federasyonu Temsilcisi Regla Fernandez Gonzales, Avrupa Komitesi Üyesi Lara Tona, Malta Ulusal Kadın Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Diane Xuereb, Polonya Eğitim Bakanı Barbara Kudrycka, Azerbaycanlı milletvekilleri Malahat Hasanova, Aynur Sofiyeva ve Nurlana Aliyeva, Kosova Adalet Partisi Kadın Kolları Genel Sekreteri Thelenxa Arifi ve Başkan Yardımcısı Suada Çerkezi."


16 years ago