|

Ericsson krize inat Türkiye'de 3G ile yüzde 20 büyüyecek

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Lindblad, “2009'da 3G'nin de katkısıyla yüzde 20 büyüyerek 400-450 milyon dolar büyüklüğe ulaşacağımızı tahmin ediyorum” dedi

İstanbul
00:00 - 19/04/2009 Sunday
Güncelleme: 01:40 - 19/04/2009 Sunday
Yeni Şafak
Ericsson krize inat  Türkiye'de 3G ile  yüzde 20 b
Ericsson krize inat Türkiye'de 3G ile yüzde 20 b

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Anders Lindblad, Ericsson Türkiye olarak 2009'da 3G'nin de katkısıyla yüzde 20 büyüme ile 400-450 milyon $'lık bir büyüklüğe ulaşacaklarını tahmin ettiğini bildirdi. Lindblad, krizin etkilerinin Türkiye'de görülmeye başlandığını belirterek, işten çıkarmaların yaşandığını, yatırım planlarında daha dikkatli davranıldığını kaydetti.

TL GENEL OLARAK İYİ DURUMDA

Lindblad, TL'nin son dönemdeki değer kaybına karşın genel olarak iyi durumda bulunduğunu belirterek, “Kurun aşağı yönlü olması o kadar da kötü olmayabilir. Enflasyonu düşük tuttuğunuz sürece, yaptığınız herşey daha rekabetçi olur. Enflasyon yükselirse, olumlu bir etkisi kalmaz” dedi.

TÜRKİYE BÜYÜME PAZARI

Lindblad, 2009'da 3G'ye yapılacak yatırımlar da göz önünde bulundurulduğunda, yüzde 20 büyüyerek, 400-450 milyon $ büyüklüğe ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, sistem entegrasyonu işlerinin 3 yılda her yıl yüzde 60-80 büyüdüğünü, bu sene sistem entegrasyonunda en az yüzde 50 büyüme kaydedeceklerine inandığını anlattı. Lindblad, “Türkiye bizim için bir büyüme pazarı. Çok derin bir regresyon olmadığı sürece, bu sene de büyüyeceğimizi öngörüyoruz” dedi.


3G'de birkaç yıl kaybettik

2010 projeksiyonlarına değinen Lindblad, mobil internetin başarılı olması durumunda, altyapı yatırımları, IMS uygulamaları ile telekomünikasyon sektöründe çok olumlu gelişmelerin görülebileceğine işaret ederek, “3G konusunda birkaç yıl kaybettik. Aradaki açığın kapatılabileceğine inanıyorum. Belki biraz doğuya bakmak gerekir. Türkiye, İran, Irak, BDT ülkelerini kapsayan bölgede hâlâ bir lider konumunda” dedi.


Sektörümüz çok şanslı

Telekomünikasyon sektörünün geçen sene gerçekleştirilen 3G ihalesi de göz önüne alındığında, diğer sektörlere göre daha şanslı olduğunu söyleyen Lindblad, operatörlerin kriz olsa da, bu alanda yatırımlarına devam etmelerinin anlamlı olduğunu dile getirdi.




15 years ago