|

Eryılmaz ve Ekşi de Anavatan'dan istifa etti

ANKARA (A. A)
00:00 - 4/06/2007 Pazartesi
Güncelleme: 18:17 - 4/06/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Eryılmaz ve Ekşi de Anavatan'dan istifa etti
Eryılmaz ve Ekşi de Anavatan'dan istifa etti

Anavatan Partisi MKYK Üyesi Sefer Ekşi, partisinden istifa etti. Ekşi, yaptığı yazılı açıklamada, kurulduğu günden bu yana partisinin her kademesinde görev yaptığını ifade etti. Ekşi, şunları kaydetti:

"Kendisine kalan bir mirası renklerinden ve sembollerinden başlayarak harcayan, teşkilatları ve taraftarları iç muhalefete karşı örgütleyen, seleflerini onursuzca itham eden, geleneğindeki barış, kardeşlik ve hoşgörü meziyetlerini kişisel hırslarıyla öldüren, partiyi iğdiş ve iğreti bir toplama merkezi haline getiren Erkan Mumcu'nun liderliğinden çok, ahlak ve davranışlarıyla ortaya koyduğu siyaset kabul edilemez duruma gelmiştir.

Kendi selefini ve parti büyüklerini, memleketi kan gölüne çeviren teröristlerle mukayese edecek ve ondan daha kötü gösterecek kadar pervasızlaşan ve bu şuursuzluğu bir parti felsefesine dönüştüren Erkan Mumcu başkanlığındaki ANAVATAN'dan, şahsım ve ekibim olarak Özal'ın ruhuna ve mirasına duyduğumuz saygı ve bağlılığı göstermek için istifa ettiğimizi kamuoyunun hür vicdanına arz ediyorum. "

ANAVATAN Kocaeli İl Başkanı Orhan Sarısüleyman da yazılı açıklamasında, Mumcu'yu eleştirerek partisinden istifa ettiğini bildirdi.


TEMEL ERYILMAZ DA ANAVATAN'DAN İSTİFA ETTİ


Anavatan Partisi'nden istifalar sürüyor. Son olarak Anavatan Partisi eski MKYK üyesi Temel Eryılmaz da, partiden istifa ettiğini açıkladı.



17 yıl önce