|

Esenyurt'ta taşan dere nedeniyle çok sayıda vatandaş mahsur kaldı

Esenyurt Pınar mahallesinde sağanak yağış nedeniyle Haramidere'nin taşması nedeniyle çok sayıda kişi mahsur kaldı. İlk belirlemeye göre mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı. Olay yerine gelen ekiplerin kurtarma çalışmaları sürüyor.

02:50 - 10/07/2022 الأحد
Güncelleme: 06:29 - 10/07/2022 الأحد
IHA
Esenyurt'ta taşan dere nedeniyle yükselen sular neredeyse insan boyuna ulaştı.
Esenyurt'ta taşan dere nedeniyle yükselen sular neredeyse insan boyuna ulaştı.

Esenyurt'ta gecenin ilerleyen saatlerinde etkili olan sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. Kıraç'ta bir çok ev ve işyerini su bastığı öğrenildi.

İlçedeki Haramidere'nin taştığı ve çevredeki vatandaşların zor durumda kaldığı belirtildi. Dere kenarındaki evleri ve işyerlerini su basarken bölgeye emniyet, itfaiye, zabıta, 112 Acil Servis ve Esenyurt Belediyesi arama kurtarma ekipleri sevk edildi.


Esenyurt Müftülüğüne bağlı İrşad Camisi’ne sığınan bazı vatandaşlar, caminin giriş katını su basması üzerine burada mahsur kaldı.

Sokaktaki suyun boşaltılmasının ardından vatandaşlar camiden çıkarılırken ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.


Bazı sokaklarda tıkanan mazgallar nedeniyle su taşkınları yaşandı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar sel sularını böyle görüntülediler.


Görüntülerde bodrum katlarının sular altında kaldığı görüldü.


Bölgedeki yoğun yağış devam ederken, belediye ekipleri de ilçede çalışmalarını sürdürüyor.

FABRİKADAKİ 4 İŞÇİ MAHSUR KALDI

Akçaburgaz Mahallesi 3137 Sokak içerisinde bulunan bir fabrikada ise 4 işçinin mahsur kaldığı bildirildi. Yağış nedeniyle fabrika sular altında kalırken, elektrik kaçağı ihtimaline karşı işçilere müdahale edilemediği öğrenildi.


#Esenyurt
#sağanak
#sel
#dere
٪d سنوات قبل