|

"Eşimin nasıl öldüğünü Cüneyt''e soracağım"

Suriye''de yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden Japon Press Muhabiri Mika Yamamato''nun eşi Kazutaka Sato, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed''in izniyle Türkiye''ye teslim edilen kameraman Cüneyt Ünal''la görüşmek üzere Hatay''a geldi.

Cihan
00:00 - 18/11/2012 Pazar
Güncelleme: 10:34 - 18/11/2012 Pazar
Yeni Şafak
"Eşimin nasıl öldüğünü Cüneyt''e soracağım"
"Eşimin nasıl öldüğünü Cüneyt''e soracağım"

CHP Hatay milletvekillerinden oluşan 9 kişilik heyet tarafından Suriye''den teslim alınan ve birkaç saat içerisinde Türkiye''ye getirilmesi beklenen kameraman Cüneyt Ünal''a çatışmada ölen Gazeteci Mika Yamamato''nun eşi Kazutaka Sato, eşinin nasıl öldürüldüğünü sormak için Yayladağı Sınır Kapısı'nda bekliyor.

Sınır kapısında eşi Yamamato''yla 20 Ağustos tarihinde yaşadıklarını ve eşini nasıl kaybettiğini anlatan Sato o süreci şu sözlerle aktardı: ''20 Ağustos''ta ta öğleden sonra saat 3 gibi olay meydana gelmiş. Biz dördümüz Halep''e girdik. Eşim Mika ben, Cüneyt Bey ve Beşar. Dördümüz çekim yapıyorduk. Orada üniformalı askerler vardı. O askerler 15 metre ilerimizdeydi. Eşim Mika''da sol tarafımdaydı. Cüneyt ile Beşar Bey de sağ taraftaydı. Birden çatışma başladı. İlk başta 3-4 tane silah sesi geldi, sonra devam etti. O anda ben arkamı dönüp kaçmaya başladım. Eşimin nerede olduğunu hiç bilmiyordum. Çünkü çatışmalar başladığında dördümüzde dağıldık ve ayrı noktalara doğru kaçmaya başladık. O anda eşimi kaybettim. O anda ben orada gerçek anlamda ne olduğunu göremedim. Eşim ve Cüneyt Bey ile Beşar Bey bir anda kaybolmuşlardı.''

Cüneyt Ünal''ın sağ salim Türkiye''ye gelmesinden ötürü mutlu olduğunu aktaran Sato, ''Ben buraya geldim. Çünkü Cüneyt buraya dönüyor. Onun eşimle ilgili ne bildiğini merak ettiğim için belki bir şeyler biliyordur diye buraya geldim. Eşimi kaybettim, söyleyecek söz bulamayacak kadar çok üzgünüm. Bu acıya dayanamıyorum. Ama öte yandan Cüneyt Bey, buraya sağlıklı bir şekilde döndüğü için çok seviniyorum. Onu tebrik etmek istiyorum.'' dedi.

11 yıl önce