|

Eski Türkiye olsa ‘terör koridoru’ kurulurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi geçmişte olduğu gibi ayak oyunlarıyla yönlendiremeyenlerin ‘anlaşma’ yolu aradığını söyledi. Erdoğan, “Eğer Türkiye, eski Türkiye olsaydı bugün Suriye’de o terör koridoru da kurulmuştu, Irak paramparça edilmişti, Filistin gibi, Bosna gibi kadim davalarımızdan eser kalmamıştı” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/01/2019 Pazar
Güncelleme: 02:23 - 13/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kocaeli Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, seçmen kütüklerinde kaydı olmayan ve ilçe değişterenlere dikkati çekti:

AK Parti üyelerinden 500 bininin seçmen kütüklerinde kaydının olmadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, il ve ilçe başkanlarına talimat verdi: Bunların hepsi de gerçekten çok ciddi rakamlardır. Seçmen listelerinde isimleri yer almayan üyelerimizin adreslerini bulup kayıtlarını yaptıracaksınız.

31 Mart seçimlerinde AK Parti teşkilatlarına çok büyük görevler düşüyor. Seçmen kütüklerini incelediğimizde AK parti üyelerinden 504 bininin kayıtları olmadığını tespit ettik. Bir önceki seçime göre ilçe değiştiren 1,5 milyon kişi içinde de 222 bin AK Parti üyesi var. Ayrıca bu seçimde 1 milyon gencimiz ilk defa oy kullanacak.

BUNLAR CİDDİ RAKAMLAR

Bu rakamlar Kocaeli'nde de şu şekildedir; ilk defa oy kullanacak kişi sayısı 23 bine yakın. Bir önceki seçime göre şehre yeni gelen seçmen sayısı yaklaşık 38 bin, listelerde olmayan kişi sayısı yaklaşık 20 bin. Parti üyesi olup da seçmen kaydı bulunmayanların sayısı da 10 bin civarında. Bunların hepsi de gerçekten çok ciddi rakamlardır.

BURADAN TALİMAT VERİYORUM

  • Şayet bu değişimleri doğru şekilde takip edip, milletimizin gönlüne girebilirsek, seçim sonuçlarında belirleyici bir etkiye yol açabiliriz. Tüm il ve ilçe başkanlarımıza buradan talimat veriyorum. Ekranları başında bizi izleyen tüm kardeşlerime sesleniyorum. Seçmen kütüklerinde isimleri yer almayan üyelerimizin adreslerini bulup, kayıtlarını yaptıracaksınız.

HEMEN İRTİBATA GEÇMELİSİNİZ

Adres değiştirerek, ilinize, ilçenize gelmiş üyelerimizle hemen irtibata geçmelisiniz. Üyemiz olmayan vatandaşlarımıza da 'Hoş geldiniz' ziyaretine gideceksiniz. Oy verme hakkı kazanan her gencimize ulaşıp, onları siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel hakları konusunda bilgilendirecek, kendilerini partimizde siyaset yapmaya davet edeceksiniz. Bunları hakkıyla yerine getirdiğimizde AK Parti'nin önünde yepyeni bir dönem açılacaktır.

  • Terör başlarına bela olacak
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’da yaşanan karışıklığa değinerek, şunları söyledi:
  • “Avrupa sokakları nasıl karıştı görüyorsunuz değil mi? Güya Arap Baharı’nı ülkemize de taşıyıp bizi kara kışa gömmek isteyenler şimdi kendileri aynı sancıyla kıvranıyorlar. Dün kurumlarımız içindeki ihanet şebekelerini kullanarak, Türkiye’ye diz çöktürmenin hesaplarını yapanlar bugün kendi yönetimlerindeki kargaşaların üstesinden gelemiyorlar. Ülkemizin güney sınırlarını terör koridoruyla kuşatıp medeniyet ve kültür coğrafyamızda irtibatımızı kesmek isteyenler, şimdi her geçen gün kendi içlerine kapanıyor, dış dünya ile aralarına duvarlar örüyorlar.
  • İŞ İŞTEN GEÇECEK
  • Daha bunlar iyi günleri. Türkiye’yi tehdit etmesi için semirtip silahlandırdıkları terör örgütleri PKK, YPG’si, FETÖ’sü, DEAŞ’ıyla, eninde sonunda kendi başlarına bunlar bela olacak. Bu örgütler uyuşturucudan haraca, insan kaçakçılığından fuhşa kadar her türlü mafyatik yöntemle kendilerini koruyup kollayanların kabusu haline dönüşecek. İşte o gün terör örgütleriyle dans etmeyi siyaset sananlar bin pişman olacaklar ama iş işten de geçmiş olacak.”

Bizimle anlaşma yolunu arıyorlar

Geçmişte Türkiye’yi çok basit siyaset ve ekonomi oyunlarıyla istedikleri gibi yönlendirenlerin artık bunu yapamadıklarını gördükleri için kendileriyle anlaşma yolu aradığını aktaran Erdoğan, “Eğer Türkiye, eski Türkiye olsaydı bugün Suriye’de o terör koridoru da kurulmuştu, Irak paramparça edilmişti, Filistin gibi, Bosna gibi kadim davalarımızdan eser kalmamıştı. Bunu biz söylemiyoruz. Çeşitli vesilelerle görüştüğümüz dünyadan ve bölgemizden siyasetçiler, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, iş adamları, herkes bize fısıltıyla veya yüksek sesle bunu ifade ediyorlar. Ülkemizin öncülük ettiği bu süreçten rahatsız olanlar her gün yeni oyunlarla, yeni bahanelerle, yeni argümanlarla, yeni tuzaklarla karşımıza çıkıyorlar. Biz önümüze getirilen konuların ardındaki gerçekleri bildiğimiz için siyasetin ve diplomasinin gereklerini yerine getirmekle birlikte kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdürüyoruz” dedi.


Kocaeli’de büyük değişim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Kocaeli’deki ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Tahir Büyükakın’ı daha önce AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirleyen Erdoğan, partisinin 12 ilçe belediye başkan adayını tanıttı. Tüm ilçelerde AK Partili belediye başkanının bulunduğu Kocaeli’de, İsmail Yıldırım’ın belediye başkanı olduğu Karamürsel dışındaki 11 ilçede yeni adaylar gösterildi. AK Parti Kartepe, Darıca ve Körfez ilçelerinde partinin eski ilçe başkanlarını belediye başkan adayı olarak gösterdi. AK Parti, İzmit ilçesinde kadın belediye başkan adayı çıkardı. İlçe belediye başkan adayları şunlar:

Başiskele: Mehmet Yasin Özlü, Çayırova: Bünyamin Çiftçi, Darıca: Muzaffer Bıyık, Derince: Zeki Aygün, Dilovası: Hamza Şayir, Gebze: Zinnur Büyükgöz, Gölcük: Ali Yıldırım Sezer, İzmit: Azize Sibel Gönül, Kandıra: Adnan Turan, Karamürsel: İsmail Yıldırım, Kartepe: Muhammed Mustafa Kocaman, Körfez: Şener Söğüt.

İllet ittifakına ders vereceğiz

Erdoğan, ülkeye ve millete hizmet etmenin nasip meselesi olduğunu belirterek, “CHP gibi, HDP gibi nasipsizler, önümüzdeki seçimlerde güya önümüzü kesmek için karşımızda ittifak kuruyorlar. Bir tarafta ülkeye ve millete hizmet için kurulan Cumhur İttifakı bulunuyor. Bunu Sayın Bahçeli’yle birlikte oturduk, konuştuk, değerlendirdik ve Cumhur İttifakı’nı kurduk. Diğer tarafta zillet ittifakı var Sayın Bahçeli’nin deyimiyle. Benim deyimimle de illet ittifakı var. Tabii bu nasipsizler ittifakı karşımızda. Milletimiz bu gerçeği mutlaka görüyor. Onun için gençler, hanımlar, ana kademe çok çalışacağız. Bu zillet ittifakına, bu illet ittifakına 31 Mart akşamı düşünmediği bir hesabı, bir dersi vereceğiz. Hazır mıyız buna, hazır mıyız?” diye konuştu.

  • Beni de ağlatırsın
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında, salonda bulunan ve gözyaşlarını tutamayan bir çocuğa dönerek, “Deden kurban olsun sana bir dur da. Ben de seni çok seviyorum. Kardeşlerim, işte bu gönül. Gönülden gönüle yol var değil mi? Ağlama yok. Ağlarsan beni de burada ağlatırsın” diyerek karşılık verdi.

Üst lige çıkmakta kararlıyız

Erdoğan, “Tıpkı daha önceki saldırılar gibi, tıpkı 15 Temmuz gibi, bu son ekonomik tuzak da milletimizin hedeflerine ulaşma azmini kamçılamıştır. Türkiye hem siyasi hem ekonomik bakımdan öyle bir noktaya gelmiştir ki, ya iyi bir hamle yapıp bir üst lige çıkacağız ya da bulunduğumuz yerde patinaj yaparak eski günlerimize geri döneceğiz. Biz ülkemizi ve milletimizi bir üst lige çıkarmakta kararlıyız. İşte İngilizlerin çok önemli bir kuruluşu açıklamayı yaptı. Ne dedi? ‘2030 yılında Amerika üçüncü sıraya, Türkiye ise beşinci sıraya yükselecek’ dedi. Biz demedik, bunu İngiliz, bu kredilerle ilgili şirket söylüyor. Milletimizin de aynı kararlılıkta olduğunu gördüğümüz için gerektiğinde yedi düvele meydan okumaktan çekinmiyoruz” dedi.


#Recep Tayyip Edoğan
#Suriye
#Terör Koridoru
5 yıl önce