|

Et ihalesinde yine varım dedi

Et ve Balık Kurumu'nun 50 bin ton hayvan ithalatı için dün düzenlediği ihaleye 4 firma teklif verdi. Ürdünlü Khaled Hijazi&Ghosheh ihalenin tamamına teklif veren tek firma oldu

Aa
00:00 - 16/07/2010 Cuma
Güncelleme: 22:40 - 15/07/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Et ihalesinde yine varım dedi
Et ihalesinde yine varım dedi

Et ve Balık Kurumu'nun (EBK) 50 bin ton kasaplık hayvan ithalatı için dün düzenlediği ihaleye 46 firma davet edilirken, şartname alan 4 firma teklif verdi. Khaled Hijazi&Ghosheh Ltd. ihalenin tamamına teklif veren tek firma oldu. Firma 50 bin ton hayvan ithalatı için 229 milyon 250 bin dolar teklif sundu. İhalede, Ürdün menşeli Khaled Hijazi&Ghosheh Ltd., Almanya menşeli Hacılar Helal Et Kombinası, Avusturya meşeli Altınstern, Slovakya menşeli Dituria-S firmaları teklif verdi.

TEKLİF DÜŞÜRDÜ

İhalenin tamamına teklif veren Khaled Hijazi firması, ikinci bölümde teklifini 200 milyon 297 bin 500 dolara düşürdü. İhale kapsamında, ABD (Teksas, Alabama ve Washington eyaletleri hariç), Brezilya (Parana bölgesi hariç), Uruguay, Arjantin (Corrientes ve Misiones bölgeleri hariç), Şili, Yeni Zelanda, Avustralya, İzlanda, Norveç, Estonya, Litvanya, Letonya ve Macaristan'dan, Angus, Hereford, Simmental, Charolais, Limousin ve Brown swiss ırkı kasaplık hayvan ithalatı yapılacak. Hayvanların yaşları 12-24 ay arasında, cinsiyeti erkek, canlı ağırlığı 400 kilogram- 750 kilogram arasında olacak.

HER İHALEDE OLACAĞIZ

İthal edilecek hayvanların teslim süreleri, 40 gün ile 100 gün arasında değişiyor. İhale sonuçları EBK Yönetim Kurulu'nun yapacağı değerlendirmeden sonra açıklanacak. Hijazi firmasının Yönetim Kurulu Başkanı İssam Hijazi, Türkiye piyasasının kendileri için geliştiğini ve EBK'nın açacağı diğer ihalelere de gireceklerini söyledi. Bugün yapılan kasaplık hayvan ithalatında oluşan fiyatların önceki ihaleye göre daha yüksek olduğunu belirten Hijazi, bunun uluslararası piyasada fiyatların yükselmesinden kaynaklandığını vurguladı.



14 yıl önce