|

Facebook'tan bayramlık

Üniversiteli Gökçe Değirmen, Facebook üzerinden yoksul çocuklar için 'bayramlık' kampanyası başlattı. Listesindeki 130 sokak çocuğunun elbise ölçülerini sayfasında paylaşan Değirmen, “Yardımseverlerin desteğini bekliyorum. 500 kişi söz verdi, ancak 50 kişi bayramlık gönderdi. Sanal ortamda destek sanal kalmasın” dedi

Büşra Bektaş
00:00 - 16/08/2012 Perşembe
Güncelleme: 23:54 - 15/08/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Facebook'tan bayramlık
Facebook'tan bayramlık

Plato Meslek Yüksek Okulu Fotoğraf Bölümü öğrencisi Gökçe Değirmen, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden başlattığı yardım kampanyasıyla maddi imkansızlıklar içindeki çocukların yüzünü güldürmek istiyor. Sokak çocukları için verilen bir iftar yemeğine katılan ve burada tanıştığı çocuklardan etkilenen Gökçe Değirmen, onlar için girişimde bulundu. Değirmen, Facebook üzerinde kurduğu “Bu bayram yoksul bir çocuk giydirmek ister misiniz?” sloganlı grubuyla yardım gönüllülerinden bayramlık için destek istiyor.

SOKAK ÇOCUKLARI REHBERLİK ETTİ

Sokakta yaşayan ve çalışan çocukların bir kısmıyla hemen iletişime geçtiğini anlatan Değirmen, “Şu an listemde 130 çocuk bulunuyor. Kurduğu grupta bu çocukların adını, yaşını, elbise beden ölçülerini ve ayakkabı numa-ralarını yayınlıyorum. Böylelikle bu çocuklara bayramlık göndermek isteyenler, hangi çocuğun hangi ihtiyacını karşılayacağını öğrenmiş oluyor. Destek verenler arasında bir çorap alan da var, iki ayakkabı alan da” dedi. Değirmen, henüz çocukların hepsine yetecek kadar bayramlık temin edememekten şikayetçi. Sanal ortamda ilk başlarda yardım için kendisine 500 kişinin yardım sözü verdiğini vurgulayan Değirmen, gün geçtikçe gerçekten bu çocuklara bayramlık gönderenlerin sayısının 50 kişiye düşmesinden yakındı. Değirmen, “Üzülerek söylüyorum ki sanal dünyada verilen bazı sözler de sanal kalıyor” dedi.



12 yıl önce