|

FED tahvil alımını acil olarak bitirmeli

Dallas FED Başkanı Richard Fisher, FED''in mümkün olan en kısa zamanda faiz odaklı politikalarına geri dönmesi gerektiğini vurguladı.

.
00:00 - 5/11/2013 Salı
Güncelleme: 23:21 - 4/11/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
FED tahvil alımını acil olarak bitirmeli
FED tahvil alımını acil olarak bitirmeli

Dallas FED Başkanı Richard Fisher FED''in en kısa zamanda varlık alım programına son vermesi gerektiğini savundu. Dallas FED Başkanı Richard Fisher, ABD''de parasal genişlemenin devam etmesine ihtiyaç görmediğini, FED''in mümkün olan en kısa zamanda faiz odaklı politikaya geri dönmesi gerektiğini söyledi.

ACİL ŞARTTA PARA BASILSIN

Fisher, enflasyonun izin vermesi halinde düşük faiz oranlarının çok uzun süre devam etmesini beklediğini ifade ederken, parasal genişlemenin sadece acil şartlarda kullanılması gerektiğini savundu. FED''in Eylül ayında tahvil alımının azaltmamasında mali risklerin rol oynamadığını, mali risklerin FED''in reel ekonomi için doğru olanı yapmasını engelleyemeyeceğini vurguladı.

OY HAKKI 2014''TE

Dallas FED Başkanı Richard Fisher, FED''in tahvil alım programının yavaşlatılmasının ekonomiden gelen verilerin güçlenmesine bağlı olacağını söyledi. Fisher ayrıca, ABD''de şirket bilançolarının her zaman olduğundan daha güçlü olduğunu da ifade etti.Fisher konuşmasında kurumsal kredilerde getiri farklarının çok fazla daralmasından endişe duyduğunu da vurguladı. Fisher, FOMC''nin oy verme hakkına sahip üyelerinden biri değil. Fisher, 2014''te oy kullanabilecek.

Kemerleri bağlayın uçak düşecek

Doktor Kıyamet lakaplı ünlü yatırımcı Marc Faber, Küresel piyasalara son durumu değerlendirerek, ''İster first class uçalım, ister ekonomi, bindiğimiz uçak düşecek. Kemerlerinizi bağlayın. Varlık balonlarına bu gözle bakın, altın dışındaki tüm fiyatlar suni biçimde şişik ve inecek'' dedi. Marc Faber, Türkiye ile ilgili değerlendirmesinde ise ''5 ay öncesine kadar güçlü performans gösteren borsa düzeltme veya ayı piyasası tablosuna büründü. Merkez Bankası TL''yi korusa hisseler yükselemez, kuru dalgalanmaya bıraksa endeks toparlanır. varlık sınıflarında da balon var. O nedenle, dolar bazında endeks yılı mevcut seviyenin altında kapatabilir'' dedi.


10 yıl önce