|

Felakete yol açar

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısından PKK ile anlaşarak Afrin’e gireceği iddia edilen Esed rejimini sert bir uyarı geldi: Bölge bakımından çok büyük felaketlere yol açar. Böyle bir adım Suriye devletinin de bölünmesine yeşil ışık yakmaktır.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 02:38 - 20/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı
Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı

Bakanlar Kurulu dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Yaklaşık 5 saat süren toplantının ana gündem maddeleri Zeytin Dal Harekatı, seçim ittifakı, terörle mücadele ve coçuk istismarının önüne geçmek için alınacak önlemler oldu. Başbakan Binali Yıldırım da toplantıda Almanya temasları hakkında bilgi verdi. Toplantının ardından konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, terör örgütü PKK ile anlaşarak Afrin’e gireceği belirtilen Esed rejimini uyardı. Bozdağ şunları kaydetti:

GERİ DÖNÜŞ OLMAYACAK

Zeytin Dalı Harekatı nasıl bir hedefle başladıysa aynı hedef doğrultusunda devam etmektedir. Türkiye’nin bu konuda kararlılığı ve pozisyonu nettir. Burada bir geri dönüş olmayacaktır. Biz de bu haberlerin doğruluğunu takip ediyoruz. Resmi makamlar tarafından doğrulanmamıştır ki, gerçekle alakası yoktur. Suriye yönetiminin bölgeye herhangi bir güvenlik gücü göndermesi şuan için söz konusu değildir. PYD-YPG terör örgütleri Türkiye’nin de, Suriye’nin de ortak düşmanıdır. Rejimin bu yönde adım atması bölge bakımından çok büyük felaketlere yol açar. Böyle bir adım Suriye devletinin de bölünmesine yeşil ışık yakmak anlamına gelir. Böyle bir olumsuzluk olursa bu adımın çok ciddi sonuçları olur. Hem Türkiye, hem Suriye hem de bölge için olur.

  • MÜNBİÇ DURUŞUMUZ NET
  • Münbiç harekatının hala masada olup olmadığının sorulması üzerine Bekir Bozdağ, “Türkiye, Münbiç konusunda çok nettir. Münbiç’te PYD-YPG-PKK, DEAŞ terör unsurlarının oradan temizlenmesi şarttır. Oradan ABD onları göndermezse veya çekilmezse, onların varlığı devam ederse Türkiye’ye karşı tehdit devam ediyor demektir. Türkiye kendisinin tehdit altında bırakılmasına göz yumamaz” açıklamasında bulundu.
YASAL ÇERÇEVE ÇİZİLDİ

MHP ile birlikte kurulan Milli Mutabakat Komisyonu’nun hazırladığı 26 maddelik kanun teklifinin de toplantıda değerlendirildiğini ifade edin Bozdağ,“Çarşamba günü (yarın) komisyon başkanları beraber açıklayacaklar. Ancak şu kadarını söyleyebilirim, seçim ittifakını yasaklayan düzenlemeler yasalarımızdan çıkartılmıştır. Milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde partilerin ittifak yapabilmelerinin önü açılmıştır ve bunun yasal çerçevesi çizilmiştir.” diye konuştu.

Çocuk istismarına karşı komisyon

Bakanlar Kurulu’nun ana gündem maddelerinden birisi de çocuklara yönelik cinsel istismara karşı alınacak önlemler oldu. Konunun toplantıda detaylı bir şekilde görüşüldüğünü açıklayan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ başkanlığında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’dan oluşan bir komisyon kurulduğunu açıkladı. Komisyonun konuyu araştırarak neler yapılması gerektiği konusunda rapor hazırlayacağını ifade eden Bozdağ şunları kaydetti:

CEZALAR ARTTIRILACAK

Cezaların artırılması başta olmak üzere her alan tek tek ele alınacak ve sonucunda yapılması gerekenler bir rapora bağlanacak, yasal düzenleme gerektiren hususlar TBMM’de yasalaştırılacak, idari tedbirle yapılacak hususlarda gerekli düzenlemeler yapılacak ve gerekli tedbirler alınacaktır. Çocuklarımızın her biri bize emanettir. Her türlü suça karşı, ahlaksızlığa, saldırıya karşı çocuklarımızı korumak hepimizin vazifesidir. Öncelikle hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin, devlet kurumlarımızın başta gelen vazifesidir.

#Cumhrubaşkanı Erdoğan
#Bakanlar Kurulu
6 yıl önce