|

Ferrari Türkiye'ye yetişemiyor

Dünyaca ünlü Ferrari firması, Türkiye'den gelen taleplere yetişemiyor.. 2010 yılında 23 Ferrari ile 26 Maserati Satan TOFAŞ, rekora koşuyor

00:00 - 25/01/2011 Salı
Güncelleme: 22:51 - 24/01/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Ferrari Türkiye'ye yetişemiyor
Ferrari Türkiye'ye yetişemiyor

TOFAŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Pandır, 2010 yılında 23 adet Ferrari ile 26 adet Maserati sattıklarını belirterek, 'İkinci el stoğumuzu da tamamen erittik. Geçen yıl ikinci el 9 Ferrari ile 8 adet Maserati'yi müşterilerimizle buluşturduk' dedi. Pandır, 2010 yılının tüm otomotiv sanayisi için satış açısından sürpriz bir yıl olduğunu dile getirdi. Pandır, geçen yılın başında pazara ilişkin yapılan beklentilerin yıl içinde sürekli arttığını, 2010 yılında otomotiv sektörünün satış rekoru kırdığını kaydetti.

LÜKS DENİLİNCE TÜRKİYE

Pandır, geçen yılı 23 Ferrari ile 26 tane Maserati satarak kapattıklarını kaydetti. Türkiye'nin hızla büyüyen bir ülke olduğunu dile getiren Pandır şöyle devam etti: “Lüks markaların dünyadaki en büyük pazarı ABD idi. Orada büyük bir daralma oldu. Gelecekte artık lüks marka satışı denilince akla Çin, Türkiye, Hindistan, Rusya gelecek.”

FF MODELİNİ ÖNCE TÜRKLER GÖRDÜ

FerMas'ın faaliyetleri hakkında da bilgi veren Pandır, Ferrari modellerini satın alan müşterilere butik geziler düzenlediklerini bildirdi. Pandır, “Birkaç gün önce ilk kez tüm dünya ile fotoğrafları paylaşılan Ferrari FF modelimiz için iki ay önce Türk müşterileri İtalya'ya götürdük ve herkesten önce aracı görmelerini sağladık' dedi.


Ekstra araç isteyeceğiz

Bu yılın satışlarının 2010 yılı seviyelerinde olacağını öngördüklerini dile getiren Pandır, bu yıl temkinli bir iyimserlik içinde olduklarını ifade etti ve ekledi: “Hatta iyi olacak. Eğer fazla satarsak ekstra araç isteyeceğiz. Orada da bu yıl daha fazla şansımız olacak. Avrupa'da daralma olduğu için onların satamadığı araçları gerekirse bize vermekten çekinmezler.”



13 yıl önce