|

Festival zamanı

Önceki gün başlayan 'Pera Fest 2006' ve barış temalı 'Kuzey-Güney Müzisyenleri Buluşması' İstanbullulara sanat dolu bir hafta sunuyor...

00:00 - 25/11/2006 Cumartesi
Güncelleme: 01:30 - 25/11/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Festival zamanı
Festival zamanı

Önceki gün başlayan ve 3 Aralık'a kadar sürecek Pera Fest'in yanısıra Şişli Belediyesi'nin 'Barış Kenti İstanbul' projesinin ilk adımı olarak gerçekleştireceği 'Kuzey-Güney Müzisyenleri Buluşması' İstanbullulara sanat dolu bir hafta sunuyor.

Pera Fest'in bu yıl tümüyle müzik alanındaki etkinliklere ayrılan programda toplam 37 etkinlik yer alıyor. 23 Kasım akşamı Nardis'te Norveç'li ünlü müzisyen/yazar Ketil Björnstad'ın konseri ile başlayan etkinlikte, Alan Blessing, Senem Diyici ve Okay Temiz üçlüsünün Nardis'te vereceği konser, İtalyan Kültür Merkezi'nde yer alacak “Göçebe Şarkılar” adlı konser, Pera Müzesinde gerçekleşecek 'Lozan Mübadilleri Vakfı Korosu' dinletisi, Babylon'da yer alacak ünlü Makedon grubu Esma Recepova & Ensemble Teodosievski'nin ve Techno Roman grubunun konserleri, Onay Sanat Merkezi'ndeki 'Sema@Brecht' ve 'Çellissima' konserleri yer alıyor.

GÜNEYDEN GELENLER

Bu yılki festivalin odak noktasını oluşturan 'Barış için Kuzey-Güney Müzisyenleri Buluşması', Şişli Belediyesi işbirliği ile gerçekleşiyor. Filistinli şarkıcı Kamilya Jubran'ın bugün Fransız Kültür Merkezi'nde vereceği konserle başlayacak olan 'buluşma' çerçevesinde yer alan bir başka etkinlik de, 27 Kasım'da Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek 'Müzik ve Barış' temalı uluslararası konferans.

Simon Broughton'un 'Sessizliği Yırtmak: Afganistan'ın Müziği' ve Tasavvuf Ruhu' başlıklı belgeselleri de bugün Fransız Kültür Merkezi'nde gösterilecek. Festivalin söyleşi ve panellerinin tümü de müzik konusuna ayrıldı. Melih Duygulu'nun 'Çingene Müziği', Gökhan Akçura'nın 'İstanbul'un Emprezaryoları Tarihi' söyleşileri dikkat çekiyor.



17 yıl önce