|

'FETÖ'nün okulları' engelliler için hizmet verecek

FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan İzmir’deki okullar, engellilere hizmet verecek. Dönüştürülen okullardan 2’si anaokul, 3’ü özel eğitim merkezi ve 4’ü kurs merkezi oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 20:57 - 11/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan İzmir'deki okulların dönüştürülmesinde okul ihtiyacı olan engellilere öncelik verildi. İzmir'de FETÖ soruşturması kapsamında 104 okul ve eğitim kurumu kapatıldı. Bunlardan 34'ü binası uygun olmadığı için dönüştürme planı dışında tutuldu. Kalan 70 bina, bazılarına iki bina tahsis edilecek şekilde 46 okul ve kuruma dönüştürüldü. Fiziki şartları uygun olmayan 15 okul yeni yerlerine taşınırken geriye kalan 31'i ise yeni kurum olarak İzmir'e kazandırıldı. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, kente yeni kazandırılan okulların türlerinin belirlenmesinde engelli öğrencilere öncelik tanıdı.



YENİ YILDA HİZMETE AÇILACAK


Dönüştürülen okullardan 2'si okul öncesi eğitim çağındaki engelli çocuklar için planlandı. Yeni kurulan 2 anaokulla İzmir'de daha önce 1 olan özel eğitim anaokulu sayısı 3'e çıkarıldı. 3 özel eğitim merkezi kuruldu. 23 yaş üstü engellilerin eğitim hayatının sürdürülebilmesi için halk eğitim merkezleri bünyesinde 4 yeni kurs merkezi kuruldu. Böylece engelliler için 9 yeni eğitim kurumu oluşturuldu. Bu kurumlar yeni eğitim öğretim yılı itibarıyla eğitim hayatına başlayacak.


  1. Kalan okullar ihtiyaca göre planlandı
  2. Engellilerin ihtiyacının çözülmesinin ardından kalan okullar da kentteki ihtiyaca göre planlandı. Bu kapsamda 6 bağımsız anaokulu, üstün yetenekli çocuklar için 1 bilim sanat merkezi, 1 fen lisesi, 3 ilkokul, 4 ortaokul, 4 imam hatip lisesi, 4 imam hatip ortaokulu olarak dönüştürüldü. Bu okullar ikili eğitimden tekli eğitime geçiş için imkan sunuyor..
#FETÖ
#FETÖ okulları
8 yıl önce