|

'Feyzioğlu siyasete girsin, destekleriz' çağrısı

Ankara Barosu Başkanı Canduran, TBB Başkanı Feyzioğlu'nu, genel seçimlerin ardından sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla "tarafsızlığını kaybettiği" gerekçesiyle istifaya davet ettiklerini söyledi.

Yeni Şafak
01:00 - 14/06/2015 Pazar
Güncelleme: 22:45 - 13/06/2015 Cumartesi
Diğer

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, "Avukatlığın ve hukukun sorunları boyu aşmışken hiç kimse oturup Türkiye Barolar Birliği altında siyaset yapmaya kalkmasın" dedi.



Canduran, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nu, genel seçimlerin ardından sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla "tarafsızlığını kaybettiği" gerekçesiyle istifaya davet ettiklerini belirtti.



Fevzioğlu'nun sosyal medya üzerinden CHP'ye yönelik kurultay çağrısı yaptığını hatırlatan Canduran, "Sayın Başkan, Barolar Birliği Başkanlığı esnasında bir partinin üyesi olması vasfıyla siyasi bir açıklama yapıyor. Bir partinin olağanüstü kurultay yaparak başkanlık seçimini, kadroların değişmesini istiyor. TBB Başkanı'nın görevleri arasında bunu görmedik, avukatlık kanununa baktığınızda böyle bir şey yok" diye konuştu.



Hakan Canduran, Feyzioğlu'nu siyasette destekleyebileceklerini ifade ederek, şunları söyledi:



"Eğer bu tavrına devam edecekse, siyasette kendisini her zaman destekleriz, başarılar dileriz ama bir Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı ile bir partinin kurultay yapma isteğinde bulunmasını birbiriyle uyumlu görmüyoruz. Mesleğin sorunları bu kadar büyümüşken orada siyaset yapılmasını değil, mesleğimizle ilgili sorunlarla ilgilenilmesini istiyoruz. Avukatlığın ve hukukun sorunları boyu aşmışken hiç kimse oturup Türkiye Barolar Birliği altında siyaset yapmaya kalkmasın.

#Feyzioğlu
#Hakan Canduran
#seçimler
#Barolar Birliği
9 yıl önce