|

Fidan kararı Başbakan'ın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın seçimlerde aday olup olmayacağına karar verecek mercinin Başbakan olduğunu söyledi. Erdoğan, “Başbakan bu konudaki kanaatimi bana sorduğunda verdiğim cevap kendisinde gizlidir. Açıklamam bana ve Başbakan’a saygısızlık olur” dedi.

04:00 - 4/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:31 - 3/02/2015 Salı
Diğer
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın seçimlerde aday olup olmayacağına ilişkin sorular üzerine, “Birinci derecede karar merci bu konuda sayın başbakandır” dedi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret için Ankara’da bulunan Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

MALİ'DEN PARALEL YAPI TEMİNATI

Konuşmasında paralel yapıyla ilgili konuda meslektaşı Keita’ya teşekkür eden Erdoğan, şöyle konuştu: “Değerli kardeşime teşekkür ediyorum. Mali, uzun yıllara sari olarak bu örgütün en çok yerleştiği ülkelerden bir tanesi. Bu konuda ‘Türkiye hükümetine, Türk devletine aykırı düşenlere karşı biz ülkemizde fırsat tanımayız’ dediler. Mali ile gerek eğitimde gerek ticari alanda aklınıza ne gelirse bütün alanlarda işbirliğimizi yürüteceğiz. Görüşmelerimizi yaptık, bu adımları atacağız.”

YETKİ BAŞBAKAN’IN

Genel seçimlerde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekili adayı olacağı yönündeki iddialar sorular üzerine de Erdoğan, şunları söyledi: “Bu dedikodularla fazla meşgul olmayalım. Birinci derecede karar merci bu konuda sayın başbakandır. Başbakan bu konudaki kanaatimi bana sorduğunda verdiğim cevap kendisinde gizlidir. Bu konuyla ilgili aramızda görüştüğümü deşifre etmem kendime de saygısızlık olur başbakana da saygısızlık olur.” 

DURMUŞ BEY İŞİNE BAKSIN

Erdoğan, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz’ın faiz konusundaki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine de şunları ifade etti: “Durmuş Bey kendi işine baksın. Onu muhatap alıp da bir şey söyleyecek halim yok. Başarı grafiğini gayet iyi bilen birisiyim. Onların dönemi bizim faizle mücadelemizde çok farklı bir mücadeleyi sürdürdüğümüz dönem olmuştur. Kendi maharetleri değildir, bizim özel gayretlerimizdir." 

Türkiye bugün Afrika için umudun timsali

Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Ebubekir Kitta, ortak basın toplantısınd ayaptığı açıklamada, ziyaretinin Mali'den devlet başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olduğunu anımsatarak, Mali'nin Müslüman ve kardeş ülkelerle ilişkilerini geliştirmek istediğini belirtti. Bu noktada ilk sırada Türkiye'nin yer aldığını ifade eden Kitta, "Büyük bir adım atarak artık bu işbirliğini yeniden canlandırmaya karar verdik. Bugün Türkiye, kalkınma yolundaki Afrika ulusları için umudu temsil ediyor" dedi.  Türkiye'nin uluslararası alandaki konumuna ve katettiği mesafeye de değinen Kitta, şu değerlendirmede bulundu:  "Bugün dimdik, rüzgara karşı duran, onurla gururla modernliğe kendini inkar etmeden ilerleyen, bir Türkiye'yi görüyoruz. Derinlemesine kendi Osmanlılığına kök salmış bir Türkiye. Ne kadar akıllı bir geleceği inşa etme çabası var. Böyle bir Türkiye'yi bulmaktan çok mutlu olduk. Bu bizi hayran bıraktı ama şaşırmadık. Bu, tarihin gidişatına uygun bir Türkiye. Türkiye açık, cömert, başka halklara elini uzatan bir ülke kurduğunuz için size çok borçlu olacak."

#erdoğan
#hakan fidan
#seçim
9 yıl önce