|

Fikret Otyam defnedildi

Böbrek yetmezliği nedeniyle 89 yaşında hayatını kaybeden ressam, gazeteci ve yazar Fikret Otyam'ın cenazesi, vasiyeti üzerine İlhan ve Turhan Selçuk kardeşlerinde mezarlarının bulunduğu Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bulunan Çilehane bölgesindeki Aydınlar Mezarlığında toprağa verildi.

Yeni Şafak
20:21 - 11/08/2015 Salı
Güncelleme: 17:22 - 11/08/2015 Salı
DHA

Otyam, Derdiyokların Ali tarafından seslendirilen 'Türkülerle gömün beni' türküsü eşliğinde defnedildi. Törende ayrıca Hüseyin Turan'da barok seslendirdi.



Ölümünden önce İlhan ve Turhan Selçuk kardeşler ile Aşık Mahzuni Şerif'in de mezarının bulunduğu Nevşehir'deki Hacı Bektaş-ı Veli Külliyesi yanında Çilehane'deki İz Bırakan Aydınlar Mezarlığı'na defnedilmeyi vasiyet eden Fikret Otyam'ın bu isteği için Hacıbektaş Belediye Meclisi, İz Bırakan Aydınlar Mezarlığı'na defni için karar aldı. Ressam, gazeteci ve yazar Fikret Otyam için ilk tören dün saat 17.00de Antalya Cem Evinde düzenlenmişti. Bugün ise Ankaranın Çankaya ilçesine getirilmiş, öğle saatlerinde Çankaya Belediyesi Çağdaş Yaşam Sanat Merkezinde ikinci bir cenaze töreni yapılmıştı.



Otyamın cenazesi sonrasında, karayolu ile dün akşam Nevşehirin Hacıbektaş ilçesine getirildi. Bugün saat 17.00de ise ilçenin Cumhuriyet Meydanı'nda Ressam, gazeteci ve yazar Fikret Otyam için Hacıbektaş Cumhuriyet Meydanı'nda tören yapıldı. Protokolde yer alanlar ve vatandaşlar, tabutun önünden tek tek geçerek el sürdü. Dede Mehmet Turhan'ın 'helallik hizmeti sunmasının' ardından Fikret Otyamın tabutu, cenaze aracıyla defnedileceği Aydınlar Mezarlığı'na getirildi.



Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu törende yaptığı konuşmada, "Burada Fikret Otyam'ı Hünkarın huzurunda sırlamak için biraraya geldik. Neden Hacıbektaş İz Bırakan Aydınlar Gömütlüğünde Fikret Otyam en görkemli, en aydın kişiliğiyle yer alıyor. Bunun tek bir nedeni var: Burası Ortaçağ karanlığından beri ilim ve kültürün merkezi, aynı zamanda aydınlanmanın da merkezidir. Rönesansçılarda Hacı Bektaş Velinin aydınlanmacılığından yararlanmıştır. Kendisinden 300 yıl sonra bile olsa. İşte ülkemizin ender yetiştirdiği aydınlardan Fikret Otyamda buraya yakışıyordu. Kendisi buraya gömülmek istediğini belirttiğinde memnuniyetle demiştik. Ayrıca 17 Ağustosta açacağımız İnsanlık Müzesinde ailesinin izni olursa kendisine de özel bir yer ayıracağız" dedi.



#fikret otyam
#gazetec
#fikret otyam öldü
9 yıl önce