|

Fransa arıyordu Türkiye yakaladı

DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Fransa tarafından kırmızı ve mavi bültenle aranan iki kadının da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Şahin Şen
04:00 - 3/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 02:54 - 3/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Murat Y. ve Nadia N
Murat Y. ve Nadia N

Bursa'da, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Fransa tarafından kırmızı ve mavi bültenle aranan iki kadının da bulunduğu 12 kişi yakalandı. Bursa Terör Polisi, bazı kişilerin Suriye'deki çatışma bölgelerinde DEAŞ adına faaliyetlerde bulunduktan sonra Bursa’ya yerleştiği bilgisine ulaştı.

KIRMIZI VE MAVİ BÜLTEN VARDI

Harekete geçen ekipler, 3'ü kadın 12 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan Fransız vatandaşı iki kadının, bu ülke tarafından kırmızı ve mavi bültenlerle arandıkları ortaya çıktı. Kadınların eşlerinin DEAŞ içerisinde faaliyet yürütürken hayatını kaybettiği belirlendi. Örgütün eşi ölen bazı kadınları köle gibi sattığını ifade eden teröristler, tekrar yurt dışına çıkmak için Türkiye’ye geldiklerini söyledi. Başka bir şüphelinin de Suriye'de DEAŞ'lı sözde bir komutanın korumalığını yaptığı ileri sürüldü.

  • Yılbaşını kana bulayacaklardı
  • Kayseri'de, yılbaşında eylem planladıkları öne sürülen DEAŞ üyesi Fas uyruklu kadın ve imam nikahıyla birlikte yaşadığı kişi yakalandı. DEAŞ üyesi Murat Y. ile birlikte yaşadığı Fas uyruklu Nadia N'nin ikametinde elde edilen dijital materyallerde, örgütsel fotoğraflar bulundu.
#DEAŞ
#Bursa
#Terörist
5 yıl önce