|

Galaxy S7: Rekor batarya performansı!

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S7, kendi sınıfının batarya rekorunu kırdı!

Yeni Şafak ve
15:29 - 29/01/2016 Cuma
Güncelleme: 15:33 - 29/01/2016 Cuma
Yeni Şafak
iPhone 6 ile Galaxy S6'nın Geekbench 3 batarya testi sonucu.
iPhone 6 ile Galaxy S6'nın Geekbench 3 batarya testi sonucu.

Samsung'un eli kulağındaki yeni tepe seviyesi Galaxy S7'ye yönelik şimdiye kadar duyduğumuz en güzel sızıntılardan birisi- hatta belki ilkine- geldi sıra.



Sızıntının kaynağı mobil dünyanın en eski isimlerinden birisi olan Eldar Murtazin. Eskilerin bileceği üzere, kendisini yıllar önce Nokia'ya yönelik bomba sızıntılarıyla tanımıştık. Uzun bir zamandan beri eskisi kadar sesi çıkmıyor olsa da halen ara ara şimdiki haberimize konu olanlar gibi sağlam haberlerle çıkıyor karşımıza.







Murtazin'in iddiasına göre -ki Galaxy S7'nin prototiplerinden birisine de sahip imiş- Samsung'un yeni amirali rekor batarya performansına sahip. 17 saatin süresince tam parlaklıkta video oynatabildiğini söyleyen Murtazin'in bu dediği doğru ise -ki tahminimizce doğrudur- bu yukarıda da belirttiğimiz gibi bir rekor anlamına geliyor.





Gerçi modele ilişkin eldeki verileri birleştiğimizde de senaryo oldukça akla yatkın. Galaxy S6'daki 2,550mAh kapasiteli bataryanın yaklaşık %20'lik bir dopingle 3000mAh'a çıkarıldığını, Kullanılan SAMOLED panelde yapılmış olan muhtemel iyileştirmeleri (güç tüketimi vb.) ve Exynos 8890 yongasetiyle birlikte biraz daha düşecek güç tüketimini birleştirdiğimizde tablo zaten olumlu iyimserleşiyor. Üzerine bir de TouchWiz'e yönelik iyileştirmelerle, RAM yönetimindeki olası geliştirmeleri eklersek 'neden olmasın?'



Evet; model 21 Şubat'ta tanıtılacak ve 11 Mart'ta da satışa sunulacak. Diğer detaylar aşağıda:


Galaxy S7: Dev batarya, microSD, su geçirmez!







#samsung
#galaxy s7
#galaxy s7 edge
#android
#akıllı telefon
8 yıl önce