|

Gandhi oldu, Dandi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kimsenin suç işleme imtiyazı bulunmadığını vurguladı. Arınç, rütbesi ve makamı ne olursa olsun herkesin hesap sorulabilir olmasının doğru olduğunu söyledi.

Cihan
00:00 - 7/12/2009 Pazartesi
Güncelleme: 12:01 - 7/12/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Gandhi oldu, Dandi
Gandhi oldu, Dandi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı 6. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kuvvet komutanlarının ifade vermesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Darbe günlüğü ve darbe girişimleri ile ilgili iki senedir yazılıp çizildiğini kaydeden Arınç, "İki sene sonra, dünün kuvvetli komutanları, kuvvet komutanları, sadece davet edilip ifadeleri alındı. Bunu Türkiye için müthiş bir olay olarak görenler var." dedi.

Belli kesimlerin her şeyi yapabileceğini ama kimsenin bu kişilere 'gözünün üstünde kaşın var' diyemeyeceği, soru soramayacağı düşüncesinde kişiler bulunduğunu kaydeden Arınç, "Bir de şunu düşünenler var; çok şükür Türkiye'de demokrasi kuralları işliyor. Kimsenin suç işleme imtiyazı yok. Rütbesi, makamı, mevkii ne olursa olsun, birilerine hesap sorulabiliyor. Bence doğrusu da budur." diye konuştu.

Hiç kimsenin suç işleme imtiyazı bulunmadığının altını çizen Arınç, şöyle devam etti: "Hepimiz yargı önünde her zaman hesap verebilir noktada olmalıyız. Hepimiz, bulunduğu mevkide şeffaf ve hesap verebilir olmalıyız. Ancak, Türkiye bu gerçekleri ilk defa AK Parti hükümeti döneminde görüyor. Türkiye'de bizden önce mafyalar cirit atıyordu. Bunlara hesap sorulmuyordu. Bizim zamanımızda 55 tane çete çökertildi. 35 yıllık siyasetçiyim, bu zaman içinde mafya ve çeteler ile mücadele eden böyle bir iktidar gelmedi."

"Eskiden de emniyet vardı, güvenlik güçleri, hükümet vardı. Ancak mücadele edilmiyordu." diyen Arınç, polis ve jandarmanın elinden geleni yaptığını, ancak onların da 'neden yaptın, bir akıllı olan sen misin, senden başka namuslu yok mu?' denilerek arkasında durulmadığını söyledi. Arınç, "Şimdi hesap soran ve soranların da arkasında dağ gibi duran bir AK Parti var." dedi.

Hükümetin, yargının işine karışmadığının altını çizen Arınç, "Ancak, bu çeteleri yargının önüne çıkartmak görevimiz. Ülkenin güvenliğinden, huzurundan, asayişinden hükümet sorumludur." ifadesini kullandı.

"GANDHİ OLDU, DANDİ"

2011'de yapılacak milletvekilliği seçimlerine de değinen Arınç, şöyle dedi: "2011'in sonucunu bugünden rahatlıkla görüyorum. Bizimle boy ölçüşecek kıratta başka bir siyasi parti yok. Ancak bu rehavet getirmemeli. Siyaset iddia işidir. Bugün rakip olarak gördüğünüz parti gider, bir başkası gelebilir. Konjonktür değişebilir. Yalancı kahramanlar ortaya çıkabilir. Birilerinin şişirmesiyle, reklamasyonla bazı insanlar çıkabilir. Bir zamanlar Gandhi diye gösterilen bir adam vardı. Şimdi, dandi oldu. Ama seçim öncesi, Gandhi düşüncesi birilerini parlatmaya yönelik seçim malzemesiydi. Yolsuzluklarla mücadele eden bir kahraman... "

Gandhi'nin uzun yürüyüşe çıkmış biri olduğunu kaydeden Arınç, "Bunun yürüyüşü bizim genel merkezden Şahane'ye kadar bile sürmedi." dedi.

14 yıl önce