|

Gazze''nin havasını solumak istiyorum

İsrail saldırılarında yaralanan Gazzeli Abdurrauf Muanna''nın İstanbul''da tedavisi sürüyor. Sağ gözünü tamamen kaybeden Muanna''nın sol gözünün kurtarılma ihtimali ise çok düşük. Gazze''ye gitmek istediğini söyleyen Muanna, ''Gözlerim görmese de Gazze''nin havasını solumak istiyorum'' dedi.

Hamdi Koçoğlu
00:00 - 7/09/2014 Pazar
Güncelleme: 20:19 - 6/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Gazze''nin havasını solumak istiyorum
Gazze''nin havasını solumak istiyorum

İstanbul''a tedavi için getirilen Gazzeli hastaların sağlık kontrolleri devam ediyor. 29 yaşında evli ve 2 çocuk babası Abdurrauf Muanna, İsrail''in son saldırılarında Cebaliye Bölgesi''nde arkadaşlarıyla evde otururken 2 füzenin hedefi oldu. Ağır yaralanan Muanna, Gazze''de zor şartlar altında hastaneye kaldırıldı. Hemen ardından da İstanbul''a tedavi için getirilen Muanna, sağ gözünü tamamen kaybetti. Muanna''nın sol gözünün kurtarma ihtimalinin zayıf olduğunu söyleyen doktorlar, Gazzeli yaralıyı yeniden ameliyata alacak. İstanbul''da sekiz Gazzeli yaralı ile birlikte aynı yerde yaşayan Muanna''ya babası refakatçı oluyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Abdurrauf''u hastanede ziyaret etmiş, özel olarak kendisiyle ilgilenmişti.

FİLİSTİN İÇİN ŞEHİD OLURUM

Gözlerini kaybetmesine rağmen bir an önce iyileşip Gazze''ye gitmek istediğini belirten Muanna, ''Memleketim için, dinim için iki gözümü kaybettim. Gerekirse şehit olurum. Bu gözlerle Gazze''yi göremesem bile, memleketimin havasını almak istiyorum. Tedavim tamamlanır tamamlanmaz, Gazze''ye gitmek istiyorum. Türkiye''de şartlar çok iyi olsa da, bizimle yakından ilgilenseler de, ben memleketimi özlüyorum'' şeklinde konuştu.

10 yıl önce