|

Gedik Üniversitesi’nden bilim ve teknoloji atılımı

İstanbul Gedik Üniversitesi, bilimin teknolojiyle buluştuğu ve uygulamaya dönüştüğü araştırma odaklı vizyonu ile üniversite ve sanayi işbirliğinin gerçekleştiği uluslararası standartlarda bir dünya üniversitesi olarak dikkat çekiyor.

Haber Merkezi
04:00 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:54 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul Gedik Üniversitesi 2010 yılında eğitim hayatına başladı.
İstanbul Gedik Üniversitesi 2010 yılında eğitim hayatına başladı.

Meslek Yüksekokulu ile 2010 yılında eğitim hayatına başlayan İstanbul Gedik Üniversitesi, ktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi olmak üzere beş fakülteyi bünyesinde barındırıyor. 29 bölümde lisans eğitimi verilen üniversitede ayrıca Yabancı Diller Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu bulunuyor.

UYGULAMALI EĞİTİM DENEYİMİ

Uygulamalı eğitimi ortaöğretimden başlatma kültürüne sahip ve bu bilinci ve deneyimi yükseköğretim hayatına taşıyan bir kurum olduklarından bahseden İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu, İstanbul Gedik Üniversitesi’nin bu bilinci ve deneyimi yükseköğretim hayatına taşıyan, bilimi ve teknolojiyi birleştirerek uygulamaya dönüştüren genç ve dinamik yapısı ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütmekte olduğunu vurguladı. Utlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilimsel ve teknolojik uygulama ve araştırma odaklı bakış açısıyla eğitim veren İstanbul Gedik Üniversitesi; çağdaş ve deneyimli akademik kadrosu, modern ve teknolojik laboratuvarlarıyla alanında lider bir konuma yükselmiştir. Sunduğu tüm olanak ve imkânlarıyla Üniversitemiz; mesleğinin yeterliklerine sahip, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda, nitelikli uzmanlar, mühendisler ve mesleki elemanlar yetiştirmektedir. Ayrıca Öğrenim süresince ve mezuniyet sonrasında Gedik Holding bünyesinde iş imkânları da sunmaktadır.Yüksek burs ve indirim oranlarıyla İstanbul Gedik Üniversitesi çok sayıda öğrencinin eğitimine, eğitim öğretim süresini aşan şekilde destekte bulunmaktadır.”


ÖĞRENCİLER YENİ ÇAĞA HAZIRLANIYOR

İstanbul Gedik Üniversitesi’nin Endüstri 4.0 alanındaki çalışmalarından da söz eden Prof. Dr. Zafer Utlu, “Endüstri 4,0 olarak bilinen yeni sanayi devrimin temel unsurları olan akıllı fabrikalar ve dijitalleşme üniversitelerinde bölüm ve programlarında bu paralelde değişim ve revizyona girmeleri zorunlu hale geldi. Üniversite - Sanayi iş birliğinin merkezinde yer alan İstanbul Gedik Üniversitesi’nin özellikle Mühendislik Fakültesi’nde yer alan bölümleri, bu işbirliğini etkin hale getirmektedir. Fakültemizde yer alan Mekatronik, Makine, Endüstri, Elektrik - Elektronik, Bilgisayar ve özellikle Metalurji ve Malzeme Mühendisliği tamamen sanayiye hizmet verecek şekilde yapılandırılmıştır” şeklinde konuştu. Üniversitenin, Endüstri 4.0 çağından hareketle mühendislik öğrencilerini, kurduğu Robot Merkezi’nde çağa hazırlamaya odaklandığını dile getiren Utlu şunları söyledi:“Üniversitemiz bu vesileyle burada öğrencilerine bir yandan uygulama ve deneyim imkânı sunarken diğer bir yandan da öğrencilerin iş hayatına hazırlanmasına imkân sağlamaktadır. Bu kapsamda hem fakültelerimizden hem de meslek Yüksekokulumuzdan öğrenciler ile multidisipliner bilim alanlarında Öğretim Üyelerinin Mentörlüğünde proje grupları oluşturulmaktadır. Okulumuzda 15’in üzerinde aktif proje grubu bulunmaktadır. ”

3 ÜNİVERSİTEDEN BİRİ

İstanbul Gedik Üniversitesi’nin Gedik Holding’in kurucusu Merhum Halil Kaya Gedik tarafından kurulduğunu belirten Rektör Utlu, ‘Devrim Arabaları’ projesinde çalışan 23 mühendisten biri olan Halik Kaya Gedik’in Türkiye’de ilk kaynak fabrikasını kurduğunu aktardı. Utlu, “Uluslararası Kaynak Enstitüsü’nün 130 üyesi bulunmakla birlikte, Türkiye’den Gedik Eğitim Vakfı, İstanbul Gedik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi olmak 3 üye bulunuyor. Uluslararası Kaynak Enstitüsü tarafından imza yetkisi yalnızca İstanbul Gedik Üniversitesi’ne verilmiştir” diye konuştu.

  • Okul uzasa da burs kesilmiyor
  • Öğrencilerin öğrenim süresini aşan indirim ve burslar kapsamında, okularını bir sene uzatsa dahi herhangi bir burs kesintisi olmadığını söyleyen istanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu şöyle devam etti: “Üniversitede 4+1 burs sistemi; Meslek Yüksekokulu’nda ise 2+1 burs sistemi uygulanmaktadır. Eğitim - Öğretim süresi üzerinde +1 yıl burs verilmektedir. Malzeme ve Metalurji Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz kolaylıkla iş buluyor ve mezunlarımızın çoğu Gedik Holding bünyesinde çalışmaktadır.Üniversitemiz bir Vakıf Üniversitesi olmanın sorumluluğunu, öğrencilere sunduğu yüksek bursluluk ve indirim oranlarıyla sürdürerek, nitelikli eğitim almak isteyen gençlerimizi desteklemektedir. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen son sınav sonrası 500 binin üzerinde öğrencinin tercih yapmaması oldukça üzücü. Biz de bu bağlamda Üniversite adayı gençlerimize ek indirimler sağlayarak üzerimize düşeni yapacağız. Üniversitemizi ilk 5 tercihinde belirtip kazanan öğrencilerimize yüzde 50 ek indirime varan ek indirimler uygulanacaktır.”
#Gedik üniversitesi
#Rektör Prof. Dr. Zafer Utlu
6 yıl önce