|

Gedikli: CHP, fazlasını hak etti

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Bülent Gedikli, CHP'nin mali denetimi ile ilgili “Belgelerde tahrifat yapmak, belgelerin üzerinde oynamak parti kapatmaktan daha ağır, kamuoyuna izah edilmesi mümkün olmayan bir durumdur" dedi.

Aa
00:00 - 3/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 10:30 - 3/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Gedikli: CHP, fazlasını hak etti
Gedikli: CHP, fazlasını hak etti

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Bülent Gedikli, CHP'nin mali denetimi ile ilgili konunun “dedikodu” olmadığını belirterek, “belgelerde tahrifat yapmak, belgelerin üzerinde oynamak parti kapatmaktan daha ağır, kamuoyuna izah edilmesi mümkün olmayan bir durumdur. CHP'nin içine girdiği durum daha vahimdir yani. Parti kapatılması söz konusu olmasa bile orada parti yetkililerinin sorumluluğu olabilir” dedi.

Gedikli, Elmadağ AK Parti İlçe Teşkilatının dün akşam düzenlediği, İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Elmadağ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda konuşan Gedikli, Türkiye için güven ve istikrarın olmazsa olmaz iki şart olduğunu ifade ederek, bu unsurların, “tek başına iktidarla” sağlandığını söyledi.

“Dışarıda itibarı, içeride istikrarı sağlamayı nasıl başardığımız soruldu biz de anlattık. Bunun sebebi hizmet anlayışımızdır” diyen Gedikli, şunları söyledi:

“Bakın dünyada neler oldu son zamanlarda. Finans krizi diye bir kriz çıktı. Arkasından petrol krizi çıktı ve gelin görün ki petrolün varil fiyatı 140 doların üzerine çıktı. Bu bize büyük bir ithalat faturasına maloldu. Ardından gıda krizi çıktı. Hamdolsun Türkiye bu krizleri aşmış vaziyette. Belirsizlikler var. Bazı sıkıntılar var. Bazı yabancı yatırımcılar bu belirsizlik ortamının geçmesini beklemektedir. Yatırımcı bekliyor. Belirsizliğin maliyeti budur.”

Gedikli, konuşmasının ardından basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.

Bülent Gedikli, “CHP'nin mali denetimi ile ilgili, partinin kapatılıp kapatılmamasının söz konusu olup olmayacağı şeklinde bir soru sorulması üzerine”, “CHP'nin hesaplarıyla ilgili yansıyan konu dedikodu değil aslında” dedi.

Anayasa Mahkemesinin CHP'nin hesaplarıyla ilgili tespitlerinde suç olan işlemlerin söz konusu olduğunu ve konunun son derece önemli olduğunu ifade eden Gedikli, şunları kaydetti:

“Yanıltıcı açıklamalar yapmaları son derece üzüntü vericidir. Hesaplarla ilgili kamuoyunu yanılttılar. Her zamanki zihniyetini de yansıtıyor. Biraz yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali. Yani Anayasa Mahkemesinin yaptığı tespitlerle ilgili olarak kamuoyuna yaptıkları yanıltıcı açıklamalar son derece üzüntü vericidir.” CHP'lilerin, AK Parti'nin hesaplarıyla ilgili doğru olmayan beyanlarda bulunduklarını da bildiren Gedikli, şu görüşleri dile getirdi:

“Belgelerde tahrifat yapmak, belgelerin üzerinde oynamak parti kapatmaktan daha ağır, kamuoyuna izah edilmesi mümkün olmayan bir durumdur. CHP nin içine girdiği durum daha vahimdir yani. Parti kapatılması söz konusu olmasa bile orada parti yetkililerinin sorumluluğu olabilir. Bu, yargı sürecinde ortaya çıkacaktır.” CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın, Elmadağ'da, hacca gitmek istediğini söyleyen bir kişiye, hac ibadeti ve Hazreti Muhammed'e yönelik sözler söylediğine ilişkin iddiaların anımsatılması üzerine de Gedikli, CHP'nin “milletten ve milletin değerlerinden ne kadar kopuk olduğunun göstergesi olduğunu” savundu.

CHP'nin bir özür dileme nezaketini gösteremediğini öne süren Gedikli, “Bu aslında CHP siyasetinin iflas ettiğini, bittiğini, millet nezdinde bir itibarı olmadığını gösteriyor, bana göre. Bir özür dileme erdemliliğini göstermeliydiler” dedi.

16 yıl önce