|

'Gelin tanış olalım' finali Kızılcahamam'da yapıldı

Aa
00:00 - 17/06/2011 Cuma
Güncelleme: 11:44 - 17/06/2011 Cuma
Yeni Şafak
'Gelin tanış olalım' finali Kızılcahamam'da yapıld
'Gelin tanış olalım' finali Kızılcahamam'da yapıld

'Gelin tanış olalım' sloganıyla 130 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın şarkı yarışması finali Kızılcahamam'daki kamp etkinlikleri kapsamında yapıldı.

Asya Termal Tesisleri'nde düzenlenen final gecesi, 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda halk oyunları dalında altın madalya kazanan Moldova Halk Dansları Topluluğu'nun sunduğu Ege Bölgesi'ne ait gösteriyle başladı.

Şarşı yarışması grup finalinde, Azerbaycan, Afganistan, Kerkük, Kazakistan, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek, Gürcistan, Kosova, Makedonya, Moğolistan, Pakistan, Tacikistan ve Kırım'dan gelen çocuklar sahnede eseleri seslendirdiler. Finalde dereceye giren ülkeler, 30 Haziranda İstanbul'da yapılacak kapanış töreninde açıklanacak. Olimpiyat coşkusu bu akşam gerçekleşecek şiir yarışması grup elemeleriyle devam edecek. 

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları yarın Ankara Altınpark'da gerçekleştirilecek 'Altınpark Kültür Şöleni' ile devam edecek. 


YABANCI ÇOCUKLAR TÜRK YEMEKLERİ HAYRANI

Kendi ülkelerinde farklı damak tatlarına alışık olan misafir çocuklar, Türkiye'de ilk kez deneme fırsatı buldukları Türk yemeklerine hayran kaldı. Şarkı elemelerine 'Cerrah Paşa' adlı şarkıyla katılan İngiliz Jasmin de bu yemekleri en çok sevenlerden... Türk yemeklerinden şiş kebabı çok sevdiğini belirten Jasmin, aynı zamanda Manga grubu hayranı.

Jasmin, Türkçeyi 2 yıl boyunca her hafta sonu evinden 100 kilometre uzaklıktaki yatılı kaldığı Türk Koleji'nde açılan kursta öğrenmiş.

13 yıl önce