|

Göçmenlerin öldüğü Van'daki kazayla ilgili bir kişi gözaltında

Van'ın Muradiye ilçesinde düzensiz göçmenleri taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 11'i göçmen 12 kişinin öldüğü kazayla ilgili araç sahibi S.A. gözaltına alındı. Van Valiliği, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bilgisini paylaştı.

10:31 - 11/07/2021 Pazar
Güncelleme: 11:22 - 11/07/2021 Pazar
Diğer
Minibüste bulunan 12 kişi hayatını kaybetti.
Minibüste bulunan 12 kişi hayatını kaybetti.

Van'ın Muradiye ilçesinin Yumaklı Mahallesi yakınlarında, içinde kapasitesinden fazla düzensiz göçmenin bulunduğu 65 ER 186 plakalı minibüs, belirlenemeyen nedenle şarampole devrildi.


11 kişi hayatını kaybetti

Devrildikten sonra alev alan ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen minibüste bulunan organizatör Cüneyit Avar ve 11 düzensiz göçmen vefat etti.



Yaralılar hastaneye kaldırıldı

Yaralanan 20 kişi de müdahalenin ardından ambulanslarla Van, Erciş ve Muradiye'deki hastanelere kaldırıldı. Cesetler, olay yerindeki incelemenin ardından morga götürüldü.


Van Valiliği'nden açıklama

Van Valiliği'nden olaya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Araç içerisinde ve hastanelerde yapılan kontrollerde organizatör Cüneyit Avar ve 11 düzensiz göçmenin vefat ettiği tespit edilmiştir. Kaza yapan 65 ER 186 plakalı aracın adına kayıtlı olduğu tespit edilen S.A. ise gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülmektedir.

#van valiliği
#göçmen
#kaza
#van
#ölü
3 yıl önce