|

Gökçek'in oğlu Çankaya'yı istiyor

Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, kendisi hakkında 'aday yapılmayacak' sözlerine aldırmadığını belirterek, yapılan anketlerde AK Parti'nin Çankaya'da CHP'yi yakaladığını söylüyor.

İha
00:00 - 14/09/2008 Pazar
Güncelleme: 11:28 - 14/09/2008 Pazar
Yeni Şafak
Gökçek'in oğlu Çankaya'yı istiyor
Gökçek'in oğlu Çankaya'yı istiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, kendisi hakkında 'aday yapılmayacak' sözlerine aldırmadığını belirterek, yapılan anketlerde AK Parti'nin Çankaya'da CHP'yi yakaladığını iddia etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından 3 yıl önce Çankaya Belediye Başkanlığı için aday adaylığı açıklanan Çankaya Gönüllüleri Derneği Başkanı Osman Gökçek, seçimlere 5.5 ay kala Çankaya'da çalışmalarını hızlandırdı. Bazı kesimler tarafından 'aday yapılmayacak' eleştirilerine bile aldırmadığını söyleyen Gökçek, kendisi hakkında tek sözü parti ve Başbakan Erdoğan'ın vereceğini söyledi. Çankaya Gönüllüleri Derneği kurarak Çankaya'daki problemleri çözdüklerini kaydeden Gökçek, anketlerde birinci çıktıklarını, ayrıca AK Parti'nin aday adaylarına yüzde 50 fark atacağını söyledi.


Gökçek, yaptıkları tüm çalışmalarda hep yapıcı muhalefet olmaya çalıştıklarını belirterek, "Çankaya'da şu mahallelerin de gidebileceği bir park olsun demek suç mu? Sokak köpekleri sokakta çalışıyor, insanlara saldırıyor demek suç mu? Ben vatandaşımın açılmayan sokağının derdindeyim. Okullara yapılmayan tadilatın, asfaltın peşindeyim. Ben bunlar için uğraşıyorum, ama maalesef Çankaya Belediyesi bunların hiçbirini yapmıyor. Belediye başkanı olursam insanların sosyal demokrat, milliyetçi, muhafazakar olmaları önem arz etmiyor. Önemli olan vatandaşa hizmet götürmek. Kapımın önündeki kaldırım ve parkı 'a' belediyesi yapmış ne, 'b' belediyesi yapmış ne. Önemli olan kim yapmış ise onun arkasından politika yapmak gerek" dedi.

"KEŞKE ERYILMAZ TEKRAR ADAY YAPILSA"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini aday göstermesi halinde Çankaya'yı kazanacağını iddia eden Gökçek, şöyle konuştu:

"Çankaya Belediye Başkan adaylığı için 3 yıldır emeğim var. 18 ayrı birimimizle Çankaya'ya hizmet verdim. 3 yıl boyunca Çankaya'da oturan vatandaşlar ile çalıştık. Ben bu mahallenin genci olarak aday oluyorum. Bugüne kadar AK Parti'den aday olan kişiler kendilerinin tanımadığı kişilerdi. Eğer aday olursam ilk kez Çankaya'da Çankayalı birinin tanıdığı kişi aday olacak. Bu yüzden Sosyal demokrat vatandaşların desteğini alacağız. Çankaya'da şimdiye kadar 10 binlerce vatandaşı ziyaret ettik. Çankaya'nın her mahallesine gidip, vatandaşların elini sıktım. 161 taksi durağını 581 kez ziyaret ettim. 45 liseyi 210 kez ziyaret ettim. 104 ilköğretim okulunu 600 kez ziyaret ettim. Her okulu ortalama 5 kez ziyaret ettim. Hiçbir yere günübirlik gitmiyorum. Seçim zamanı gelen siyasetçi değilim. Melih Gökçek'in oğlu olmamdan dolayı bir problem yok. Seçmen açısından büyük bir avantaj aday olmam. Çankaya'nın sorunlarını Büyükşehir ile birlikte bire bir çözebileceğime inanıyorum. Melih Gökçek'in oğlu olmasaydım siyasete yine girerdim. Partimiz babadan oğula karşı bir parti değil, yeniliklere, projelere açık bir parti. AK Parti'nin Çankaya bölgesinde çalışan kişiyi aday yapacağına inanıyorum. Anketlerde aday adayı çıkacak arkadaşımıza yüzde 50 fark atacağıma inanıyorum. Marangozcunun oğlu marangozcu oluyorsa, siyasetçinin oğlunun da siyasetçi olması doğal. Belediyeciliği Melih Gökçek'in yanından daha iyi bir yerde öğrenemezdim."

CHP'nin mevcut Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın tekrar aday yapılmasını çok istediklerini kaydeden Gökçek, "Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz keşke tekrar aday yapılsa. Çankaya'da esnaf dayak yiyor, içkili eğlence yerlerinde gençler dayak yiyor. Dayakların hesabını sormak gerek. Yüzlerce açılmayan sokakları sormak lazım. Bunların hesabını sormak için Eryılmaz'ın aday yapılmasını çok istiyorum" diye konuştu.

16 yıl önce