|

Gölcüklü Connect Mustang'ı solladı

Kocaeli'nde üretilen ve ABD'ye ihraç edilen Ford Transit Connect, müşteri memnuniyeti en yüksek araçlardan oldu. Ford Motor Company'den Jim Farley, “Transit Connect'in Mustang'tan yüksek bir müşteri memnuniyeti var” dedi

Aa
00:00 - 4/03/2010 Perşembe
Güncelleme: 23:14 - 3/03/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Gölcüklü Connect  Mustang'ı solladı
Gölcüklü Connect Mustang'ı solladı

Ford Motor Company Global Satış Pazarlamadan Sorumlu Grup Başkan Yardımcısı Jim Farley, Türkiye'de Kocaeli'nde üretilen ve ABD'ye ihraç edilen Ford Transit Connect'in müşteri memnuniyeti en yüksek araçların başında geldiğini bildirdi.

BİLİNİRLİĞİNİ ARTIRACAĞIZ

Farley, Transit Connect'in şu anda ABD'de bir rakibi olmadığını dile getirerek, şunları söyledi: 'Bu aracın rakip olarak karşısına koyacak bir aracımız yok. Şu anda biraz bilinirlilik problemi var. Ama her geçen gün o problemi aşıyoruz. Connect ABD'de müşteri memnuniyeti en fazla olan model. Hatta Mustang'tan bile daha yüksek müşteri memnuniyeti var.”

ELEKTRİKLİ CONNECT GELİYOR

Son dönemde otomotiv sektörünün elektrikli ve hibrit araçlara yönelmesine de değinen Farley, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Biz bu konuda ilk önce Transit Connect elektrikliyi yaptık onun da bu yılın sonunda ABD'ye satışını yapacağız.”

Ford Avrupa Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Ingvar Sviggum ise, sektöre ilişkin bir şey söylemek için nisan ayının beklenmesi gerektiğine değinerek, nisan ayında Avrupa'da birçok ülkede otomotive devlet desteğinin biteceğini hatırlattı.


Ford, GM'den fazla satış yaptı

Ford geçen ay ABD'deki satışlarını yüzde 43 artırdı ve 1998'den bu yana ilk kez aylık satışlarda ABD'nin lider otomotiv şirketi General Motors'u (GM) geçti. ABD'de araç satışlarını izleyen Autodata şirketine göre, geçen ay Ford satışlarını yüzde 43, GM ise yüzde 11,5 artırdı. Şubat ayının kaybedeni ise Toyota oldu. Toyota'nın satışları söz konusu ayda yüzde 9 geriledi.


Türkiye üretimde önemli bir pazar

Ingvar Sviggum, Türkiye, Fransa ve İtalya'da minivan segmenti pazarının büyüdüğünün farkında olduklarını ifade ederek, bu segmentte büyüyen pazardan haberdar olduklarını ve buna göre planlarını yaptıklarını anlattı. Türkiye otomotiv pazarının kendileri için son derece önemli olduğunu vurgulayan Sviggum, 'Türkiye pazarı çok büyük bir pazar. Biz bu pazarda 8 yıldır pazar lideriyiz. Hedefimiz 9'uncu yılda da pazar liderliğimizi devam ettirmek' diye konuştu.


14 yıl önce