|

Gül'den Baykal'ın 'Damat Ferit' benzetmesine yanıt

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Damat Ferit karşılaştırmasına, 'Söylemediğim şeyleri sanki söylemişim gibi gösterip bunun üzerinden bu denli ağır eleştirilerde bulunmak ne derece doğrudur? sizlerin takdirinize bırakıyorum.' cevabını verdi.

Cihan
00:00 - 7/10/2009 Çarşamba
Güncelleme: 16:27 - 7/10/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Gül'den Baykal'ın 'Damat Ferit' benzetmesine yanıt
Gül'den Baykal'ın 'Damat Ferit' benzetmesine yanıt

Cumhurbaşkanı Gül, "Türk Mevsimi" etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin resmi daveti üzerine eşi ve bazı bakanlarla birlikte AT uçağıyla Paris'e gitti.


Atatürk Havalimanı'nda ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Gül, AB süreci, Ermenistan ve CHP lideri Deniz Baykal'ın Damat Ferit karşılaştırmasına yönelik soruları cevapladı.


Fransa'nın başta Sarkozy olmak üzere Türkiye'nin AB üyeliğine karşı tutumu hatırlatmasına üzerine Cumhurbaşkanı Gül, 'Biz aslında kimsenin sözüne bakmadan yolumuza bakmalıyız diye düşünüyorum. Ortada ahdi ve hukuki bir durum vardır. Biz buna bağlı olarak kendi sürecimizi güçlü olarak sürdüreceğiz.' dedi.


Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Damat Ferit karşılaştırmasına ise, 'Bu güne kadar siyasetçilerle karşılıklı bir polemiğe girmekten itinayla kaçındım. Ama söylemediğim şeyleri sanki söylemişim gibi gösterip bunun üzerinden bu denli ağır eleştirilerde bulunmak de derece doğrudur, sizlerin takdirinize bırakıyorum. Konuşma metnim ortadadır merak eden alır baştan sona okur' diyerek Baykal'a karşılık verdi.


Ermenistan'daki milli maça kendisinin koşulsuz gittiğini hatırlatan Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı'nın da aynı şekilde gelmesini arzu ettiğini anlatarak, 'Kendisi bizi nasıl misafir ettiyse biz de onu misafir eder, Türk misafirperverliğini gösteririz. Henüz 14 Ekim Çarşamba günü Bursa'da yapılacak Türkiye-Ermenistan maçı ile geleceği yönünde bir şey yok.' diye konuştu. Gül, Türkiye'nin bütün bölgesinde, Kafkasya'da güven ve istikrar sağlansın, çok geniş işbirliği alanı oluşsun diye gayreti olduğuna da dikkat çekerek, 'İyi olan, önemli olan Rusya ve ABD'nin en üst seviyede devreye girdiğini görüyoruz. Kafkasya'da donmuş problemlerin çözümü için devreye girdiklerini görüyoruz. Umut ediyoruz ki tüm sorunlar diyalogla hallolur." izahını yaptı. Gül, Fransa'daki "Türkiye Mevsimi" etkinliğinde Türk kültürünün ve sanatının en iyi şekilde sergileneceğini ifade etti.


Türkiye Mevsimi'nin Fransa kamuoyunun Türkiye'nin gücünü ve modern kültürünü anlaması açısından önemine işaret eden Gül, Nicholas Sarkozy ile yapacağı görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölgesel konuların ele alacağını, etkinliklerin yanı sınar UNESCO'nun 35. Genel Konferansı Bakanlar Forumu'na katılarak bir konuşma yapacağını dile getirdi.


Cumhurbaşkanı'na ziyareti sırasında eşi Hayrünnisa Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Başmüzakereci Egemen Bağış ile bazı milletvekili ve gazeteciler de eşlik ediyor.


15 yıl önce