|

Gülen’in köpeğine 7,5 yıl

Erzurum’da, FETÖ üyesi olduğu ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen’e bağlılığını göstermek için “Ben Fetullah Gülen’in köpeğiyim” dediği iddia edilen, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden emekli Prof. Dr. Sabri Çolak, 7 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:48 - 19/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden emekli Prof. Dr. Sabri Çolak
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden emekli Prof. Dr. Sabri Çolak

3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Çolak, bulunduğu Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi üzerinden katıldı.

TUTUKLU KALACAK

İddianamede üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Çolak, “Örgüt üyesi ya da yöneticisi değilim, kimseye emir vermedim, kimseyi yönlendirmedim, kimseden de emir almadım. Fetullah Gülen ile birkaç kez görüştüm” dedi. Çolak, son sözü sorulunca mahkeme kararına saygılı olduğunu belirtti. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, hakkında “silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek” suçundan dava açılan sanığın “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçunu işlediğini belirterek, Çolak’ı bu suçtan 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırdı. Heyet, ayrıca hükümle birlikte Çolak’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

#FETÖ
#Sabri Çolak
6 yıl önce