|

Gülen’in odasına girdiler

İzmir’de paralel yapıya destek sağlandığı iddiasıyla 29 eğitim kurumuna operasyon düzenlendi. 9 kişinin terör örgütüne yardımdan gözaltına alındığı operasyonda, yurtdışına çıkmadan önce paralel yapının bir numarası Gülen tarafından kullanılan odada da inceleme yapıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 19/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:04 - 19/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

İzmir'de, 'Paralel Devlet Yapılanması' soruşturması kapsamında 29 eğitim kurumunda arama yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir Cumhuriyet Savcısı Okan Bato'nun talimatıyla sabah saatlerinde bu eğitim kurumlarında inceleme başlattı.



9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Operasyon kapsamda 9 kişi gözaltına alındı. Eğitim kurumlarında yönetici konumunda oldukları öğrenilen 9 kişi, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Hakkında yakalama kararı bulunan 6 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 29 eğitim kurumunda başlattığı arama kapsamında, okullardaki evraklar incelendi ve bilgisayar bellekleri içindeki verilerin emniyete götürülerek incelenmesi için kopyalandı.



TERÖRE DESTEKLE SUÇLANIYORLAR


İncelemenin, “Terör örgütüne bilerek veya isteyerek yardım etmek", “Resmi belgeyi bozmak, resmi belgede sahtecilik", “örgüte maddi kazanç sağlama" ve “örgüte eleman kazandırma" iddialarıyla başlattıldığı öğrenildi. Şüphelilerin ayrıca “izinsiz okullarda tadilat yaptıkları ve buna uygun olarak sahte yangın ruhsatı düzenledikleri, öğrencilerin hayatlarını da tehlikeye attıkları" iddia ediliyor.





GÜLEN'İN ÖZEL ODASI BULUNDU


Arama yapılan eğitim kurumlarından birinde, yurtdışına çıkmadan önce paralel yapının bir numarası firari olaran Pensilvanya'da yaşayan Fetullah Gülen tarafından daha sonra da örgütün Ege bölge sorumlusu olduğu belirtilen Bekir Baz tarafından kullanıldığı bildirilen bir odanın bulunduğu, burada da inceleme yapıldığı ifade edildi.



KAYSERİ'DE DE ARAMA BAŞLATILDI


Kayseri'de de Kılıçaslan Eğitim Vakfı'nda, Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili soruşturma kapsamında arama başlatıldı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, vakıftaki belge ve bilgisayar kayıtlarını incelemek amacıyla emniyete götürdü.



------------------------------------------------------------------------










#Paralel Devlet Yapılanması
#Paralel Devlet
#Kılıçaslan Eğitim Vakfı
#fethullah gülen
9 yıl önce