|

HDP’li vekilden küstah sözler

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda HDP Mardin Milletvekili Ebrü Günay, başarıyla yürütülen terörle mücadele operasyonlarını "işgal" olarak niteledi.

Nur Banu Aras
04:00 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 03:05 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
HDP'li milletvekilleri gerginlik çıkardı.
HDP'li milletvekilleri gerginlik çıkardı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün İçişleri Bakanlığı'nın 2019 bütçesi görüşüldü. Görüşmeler sırasında, HDP'li milletvekilleri gerginlik çıkardı. HDP'li Günay, Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan Afrin ile ilgili "işgal" kelimesini kullandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Günay'ın sözlerine sert tepki gösterdi. Soylu, "Böyle bir ifade kullanamazsınız. Terör örgütünün sözcülüğünü yapmayın burada” dedi.

HDP'li Günay, Soylu'ya, "Bana parmak sallama, tehdit mi ediyorsun beni? Neyi nasıl söyleyeceğimizi bilecek durumdayız" karşılığını verdi. Soylu da "Buraya provokatör olarak gelmişsin. Bana bunu söyleyemezsin" diye konuştu.


MİLLETE SAYGILI OLUN

Soylu, "Şehit veren, gazileri olan bir İçişleri Bakanı olarak söylerim. Millete saygılı olun. 'Muhalifleri öldürdünüz, işgal' diyeceksiniz... Neyin işgaliymiş? Hangi ülkeden, hangi işgalden bahsediyorsunuz? 14 yaşındaki çocuklara (Murat) Karayılan'ın nasıl tecavüz ettiğinden bahsedin. Öldürülen öğretmenlerden, işçilerden bahsedin" dedi. HDP'li vekiller Soylu'ya doğru ilerleyince gerilim yükseldi. Salonda bulunan diğer vekiller araya girerek olayın büyümesini önledi.

#HDP
#PKK
#Terör
#Ebrü Günay
5 yıl önce