|

Ölüm gezisi: 11 ölü, 44 yaralı

Ankara’dan Bursa’ya geziye gidenleri taşıyan tur otobüsü, Eskişehir’de kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarptı. Katliam gibi kazada 11 kişi hayatını kaybederken, 44 kişi de yaralandı

Yeni Şafak ve
08:00 - 21/01/2018 Sunday
Güncelleme: 09:33 - 21/01/2018 Sunday
Yeni Şafak
​Gezi otobüsünün yol kenarındaki ağaçlara çarpması sonucu 11 kişi öldü, 44 kişi de yaralandı.
​Gezi otobüsünün yol kenarındaki ağaçlara çarpması sonucu 11 kişi öldü, 44 kişi de yaralandı.

Gezi otobüsünün yol kenarındaki ağaçlara çarpması sonucu 11 kişi öldü, 44 kişi de yaralandı. İddiaya göre üzücü kaza önceki gece meydana geldi. Ankara’dan Bursa’ya geziye gidenleri taşıyan Muhsin Ö. (51) idaresindeki 06 FL 644 plakalı Kartallar Gezi firmasına ait tur otobüsü, Eskişehir-Bursa karayolunda kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarptı.

OTOBÜSTE CAN PAZARI

Kazanın ardından araçta tam bir can pazarı yaşandı. Feci manzarayı görenler yardım istedi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Katliam gibi kazada Ecem Bek (17), Elif Altıntepe (42), Feride Çağatay (48), Serpil Tamer (44), Ayfer Ak (62), İdil Tamer (17), Munise Kayabaşı (66), Asuman Doğrul (68), Zekiye Ersin (53), Nejla Kaya (51) ve Hakan Erkul (52) feci şekilde can verirken, 44 kişi de yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. 44 yaralıdan 29'u tedavilerinin ardından taburcu edildi.


Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ve İl Emniyet Müdürü Engin Dinç kaza yerinde incelemelerde bulunduktan sonra yaralıları hastanede ziyaret etti. Çakacak, “Yol boş, 3 şeritli, bir de kurtarma şeridi olmak üzere geniş bir yol. Yol ışıklandırılmış. Sabah Emniyet Müdürümüz ve diğer tüm kurtarma ekiplerimizle yolda buzlanma görmedik. Dolayısıyla farklı sebepleri olabilir. Arkadaşlarımız kazanın sebebini araştırıyor. Cumhuriyet Başsavcılığımız konuyla ilgili soruşturma başlattı. Şoförler gözaltına alındı” diye konuştu.

ŞOFÖR UYUDU İDDİASI

Yolculardan Mustafa Mumcu, kendisinin kaza sırasında arka koltuklarda oturduğunu anlatarak, “Şoförün arkasında oturan arkadaş görmüş. O da ‘şoför uyudu, o hızla yalpalayıp ağaca vurdu’ diyor” ifadelerini kullandı. Kaza sırasında otobüsü kullanan şoför Muhsin Ö, emniyetteki ifadesinde, “Eskişehir içinden Bursa istikametine giderken çevre yolu üzerinde benim önüme bir karaltı çıktı. Köpek sandım, vurmayayım diye direksiyonu hafif sağa kırdım ama toplayamadım. Yol kenarında bulunan ağaca çarptım. Hızlı değildim, uyumuyordum” şeklinde konuştu. Muhsin Ö. ile diğer sürücü Erkan A.’nın sorgusu sürüyor.

  • Kriz masası oluşturuldu
  • Kazayla ilgili Eskişehir Valiliği’nce kriz masası oluşturuldu. Hastanelerdeki morglarda, bazı cesetlerin kimlik tespitinde zorluk yaşandı. Parmak izi ve ailelerin de teşhisiyle işlemleri tamamlanan cenazeler memleketlerine gönderildi.
#Bursa
#Eskişehir
#Kaza
6 years ago