|

Güney Kıbrıs'ta Türklere saldırı

İha
00:00 - 16/03/2008 Pazar
Güncelleme: 11:19 - 16/03/2008 Pazar
Yeni Şafak
Güney Kıbrıs'ta Türklere saldırı
Güney Kıbrıs'ta Türklere saldırı

Güney Kıbrıs'ta yapıcı ustası olarak çalışan 3 Türk, Rum Apoel Spor Kulübü taraftarlarının saldırısına uğradı.

Edinilen bilgiye göre Güney Kıbrıs'ta inşaat işçisi olarak çalışan 3 Türk, Rum Apoel Spor Kulübü taraftarlarının saldırısına uğradı. HP 708 plakalı araçları ile trafikte ilerlerken, taraftarların saldırısına uğrayan Kamiran Babat, Özdinç Taşkeser ve Musa Eryener isimli şahıslar, olaydan yara almadan kurtulurken, aracın camı kıran taraftarlar, bira şişeleri ve taşlarla araca hasar verdi.

Saat 17.30 sıralarında meydana gelen olayın ardından yaşadıklarını anlatan Kamiran Babat, "Apoel Spor Kulübü'nün

yanında bulunan trafik ışıklarında kırmızı ışığın yanmasıyla durduk. Kulüp önündeki yaklaşık 200 kişilik taraftar grubu bulunuyordu. Bunlardan 15-20 kadarının önce sözlü saldırısına uğradık, ardından da bira şişeleri ve taşlarla aracımıza saldırdılar" dedi.

Babat, aracın sol ön kapı camının kırıldığını ancak trafik ışıklarında yeşil ışığın yanmasıyla olay yerinden uzaklaşabildiklerini belirterek, darp edilmekten son anda kurtulduklarını söyledi.

Metehan Rum Sınır Kapısı'na ulaştıklarında kapıdaki Rum polisine olayı şikayet etmek istediklerini anlatan Babat, Rum polisinin kendilerine bu tür olaylarla ilgilenmediklerini söylediğini ve kendilerini başka bir Rum polis karakoluna gönderdiklerini iddia etti.

Yaşadıkları olay nedeniyle tekrar Rum tarafına dönmeye cesaret edemediklerini ifade eden Kamiran Babat, Türk tarafına geçerek olayı Metehan Sınır Kapısı'ndaki Türk polisine şikayet etti.

16 yıl önce