|

Hainin eşi cezaevinde

FETÖ’cü darbe girşiminin püskürtülmesinde kritik görev üstlenen Astsubay Ömer Halisdemir’in vurduğu cuntacı General Semih Terzi’nin doktor eşi Nazire Terzi tutuklandı. Nazire Terzi ifadesinde, kocasını savundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:23 - 16/08/2016 Salı
Yeni Şafak

FETÖ'cü darbe girşiminin püskürtülmesinde kritik görev üstlenen Astsubay Ömer Halisdemir'in vurduğu cuntacı General Semih Terzi'nin doktor eşi Nazire Terzi de tutuklandı. Cuntacı eşinin ölümünün ardından GATA'ya giderek usulsüz bir şekilde otopsi raporunu sorgulatmaya çalışan Nazire Terzi, önce adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Ancak Terzi, vekalet işlemini yapmadığı iddiasıyla noter baş katibini tehdit ettiği gerekçesiyle yeniden gözaltına alındı. Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli savcı tarafından sorgulanan Terzi, “FETÖ adına son tehdit suçunu gerçekleştirdiği iddia edildiğinden ve işlediği suçları birbirini takip eder şekilde devam ettiğinden” tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Önceki gün hakim karşısına çıkan Terzi, “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.



NOTERİ TEHDİT ETTİ


Noterden resmi işlemlerini yapabilmek için eşinin veraset ilamını çıkardığını söyleyen Terzi, “Daha sonra aynı noterliğe gidip bu olaylar nedeniyle başıma bir şey gelirse diye kız kardeşime genel bir vekalet vermek istedim. Ancak oradaki görevliler yapmak istemedi. Hatta beni noterin odasına götürdüler. Noter baş katibi bana 'Semih Terzi'nin eşi misin?' diye sordu. Ben de 'evet' deyince, çalışanları zor zaptediyorum, buradan çıkın' dedi. Ben de 'Bu davranışınızdan dolayı özür dilersiniz' dedim. Amacım kalbimden geçen dua niteliğindedir” diye kendini savundu. Terzi ayrıca, “Kocam evde FETÖ ile ilgili herhangi birşey anlatmadı. Evimizi de kimse gelip gitmezdi” dedi. 15 Temmuz'da uçakların uçmaya başlaması üzerine eşine “İyi misin?” diye mesaj attığını ancak hemen yanıt alamadığını kaydeden Terzi, “00.30 sularında mesaj atarak, 'iyiyim, ortalık karışık, bu gece karşı komşumuzda kal' dedi. Başka da bir şey söylemedi. Öldürüldüğünü sabah öğrendim. Evde bize birşey anlatmazdı. Benim de terör örgütü ile bir bağlantım yoktur” diye konuştu.



SİLOPİ'DE BİLİYORDUM


Eşi Semih Terzi'nin Özel Kuvvetler Komutanlığı'na baskın yapması hususu hatırlatılarak, FETÖ ile ilgili etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyip istemediği sorulması üzerine ise Nazire Terzi, “Ben örgütle ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Eşimin Özel Kuvvetlere baskınıyla ilgili görüntüleri ben de izledim, ben onun Silopi'de olduğunu düşünüyordum” dedi.


#FETÖ
#Darbe girişimi
8 yıl önce