|

Halis su savaşı

Komili Su şirketinin iki eski ortağının Halis Komili'ye açtığı davada bilirkişi raporu, Komili ailesini tam kusurlu buldu. Halis Komili, toplam 700 bin YTL'yi yasal faiziyle ödemeye mahkum edilebilir

Ali Oktay
00:00 - 11/08/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:37 - 11/08/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Halis su savaşı
Halis su savaşı

TÜSİAD eski Başkanı ve Komili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Komili'nin mal varlığı, her geçen gün açılan alacak ve tazminat davaları nedeniyle eriyor. 7 yıl önce kapanan 'Komili Su' şirketinin iki eski ortağı Aykut Gürlek ve Müjde Heves Gürlek de Komili ailesine kısmi alacak davası açtı. İki hissedarın açtığı bu davayı mahkeme reddetti. Yargıtay'dan iki hissedarın lehine bozularak gelen dava dosyası, bilirkişiye gönderildi. Bilirkişi raporunda, Komili ailesi tam kusurlu bulunarak davacıların zararlarının karşılanması gerektiği ifade edildi.

10 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Komili Holding'in bir diğer şirketi olan Komili Su, 1997'de Tekirdağ'ın Saray ilçesi Büyükyoncalı beldesinde kuruldu. Fabrikaya o tarihte 10 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Kaynağını Istrancalar'dan alan bir su tesisi kuran Halis Komili, aynı yıl Türkiye'nin ilk damacanalı sularını piyasaya sürdü. Halis Komili, 'Komili Su' şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı eşi Ayşe Alev Komili ile Fatma Aylin Mc. Carthy de yönetim kurulu üyesiydi. Komili Su, o tarihte 190 bin YTL sermayeyle kurulmuştu. Şirketin yüzde 55 hissesi Halis Komili ve ailesine, geri kalan yüzde 45 hisse ise STFA'nın bir dönemki ortaklarından olan Aykut ve Müjde Heves Gürlek'e aitti. Ancak uzun ömürlü olamayan Komili Su, 5 Mart 2000'de kapandı.

YARGITAY KARARI BOZDU

Şirketin içinin boşaltılarak Komili'nin diğer şirketlerine borçlandırıldığını iddia eden Aykut Gürlek ile Komili'nin arası açıldı. Ardı ardına davalar açan Aykut Gürlek ile Müjde Heves Gürlek, öncelikle Komili'nin iflasını istedi. Gürlek'in bu talebi mahkeme tarafından reddedildi. Bunun üzerine Aykut Gürlek, bu kez zararlarının karşılanması için Komili Su Sanayii ve Ticaret AŞ ile kendilerine ödenmesi için 200 bin YTL'lik fazlaya dair hakkı saklı kalmak kaydıyla alacak davası açtı. Bu dava da mahkemece reddedildi. Dosyanın temyizinde, Yargıtay, mahkemenin reddettiği alacak davasını Gürlek'in lehine bozdu.


Komili'den 250 bin YTL daha talep ediyorlar

Aykut ve Müjde Heves Gürlek'in avukatı, ikinci davanın dilekçesinde Komili Su'nun içinin boşaltılmaya çalışıldığını iddia etti. Komili Su şirketinin, Komili Grubu'na bağlı Komili Sabun ile Komili Pazarlama ve Dış Ticaret'e borçlandırıldığını öne süren Gürlek'in avukatı, “Komili Su'yu borçlu hale getiren Komili ailesinin amaçları, müvekkillerimin haklarını gaspederek şirketin içini boşaltmaktır. Bu iki şirket 746 bin YTL, Komili Su şirketinden alacaklı görülmektedir. Komili Su'yun yapay borcu faizleriyle her geçen yükselmiş ve Komili Su, batık hale getirilmiştir. Bu dava da fazlaya ilişkin haklarımızı istiyor ve yaklaşık 250 bin YTL daha talep ediyoruz” dedi.


Bilirkişi raporu ortak 'Gürlek'leri haklı buldu

Asliye Ticaret Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlanan dava dosyası, bilirkişiye gönderildi. Mahkemeye gönderilen bilirkişi raporunda, Aykut Gürlek ve Müjde Heves Gürlek'in haklı olduğu ifade edildi. Raporda, Komili ailesinin tam kusurlu oldukları ifade edilerek Aykut Gürlek'in 132 bin YTL, Müjde Heves Gürlek'in 119 bin YTL, içi boşaltıldığı iddia edilen Komili Su şirketinin de 206 bin YTL zararının bulunduğu ve bu zararın Komili ailesi tarafından ödenmesi gerektiği anlatıldı.





17 yıl önce