|

Hanginiz kafanızda silah bunu yapabilir

Savunma Bakanı Hulusi Akar, kendisine 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin suçlamalarda bulunan CHP’li Özgür Özel’e sert cevap verdi: Saat 20.30 civarında içeri o alçaklar girdiler ve kafamıza tabancayı dayadılar, ‘başımıza geçeceksin’ dediler ve ben bunu reddettim. İçinizde, kafanızda tabanca varken hayır diyebilecek kaç kişi var?

Yeni Şafak
04:00 - 19/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:04 - 19/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

TBMM’de Milli Savunma Bakanlığının bütçe görüşmelerinde CHP’li Özgür Özel’in ithamları gerilim yarattı.

Özel’in iddialarına cevap veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hasdal’daki arkadaşlarını ziyaret etmediği eleştirilerine, “Arkadaşlarını ziyaret etmeyen alçaktır. Hasdal’dan çıkmadım ben. Arkadaşlarımın hayatını kolaylaştırmak için her türlü riski aldım. Savcıya, adli müşavire, hapishane müdürüne rağmen, her türlü riski aldım” karşılığını verdi.


49 YIL HİZMET YAPTIM BEN

  • Akar, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin eleştiriler üzerine, kafasına tabanca dayayarak “başımıza geçeceksin” sözlerini reddettiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Saat 20.30 civarında içeri o alçaklar girdiler ve kafamıza tabancayı dayadılar, ‘başımıza geçeceksin’ dediler ve ben bunu reddettim. İçinizde, yatağa yattığınız zaman düşünün, kafanızda tabanca varken, hayır diyebilecek kaç kişi var? Denemeden söylemeyin, deneyin. Akıncı’ya götürdüler, etrafımızda silahlı insanlar, bir sürü asker. Bütün o alçakların önünde tek başına oturuyorum. ‘Bunu okuyun, imzalayın’ dediler. İmzalamadım. Sayın Özel’in, terör örgütlerine dahi söylemediği hususu, bir genelkurmay başkanına... 49 yıl hizmet yaptım ben... Keşke Atatürkümüzün partisinde sizin gibi bir grup başkanvekili olmasaydı.”

15 BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Bakan Akar, “15 Temmuz’dan itibaren, FETÖ nedeniyle, TSK’den bu güne kadar 150 general/amiral, 7 bin 595 subay, 5 bin 723 astsubay, 1257 uzman erbaş, sözleşmeli er ve 429 devlet memuru, işçi olmak üzere toplam 15 bin 154 personel ihraç edilmiş, ihraç edilen 326 personel ise göreve iade edilmiştir” dedi. Akar, FETÖ bağlantılı son personel temizleninceye kadar mücadelenin devam edeceğini sözlerine ekledi. Akar 15 Temmuz sonrası temin edilen toplam personel sayısının ise 51 bin 326 olduğunu kaydetti.



#Hulusi Akar
#TBMM
#15 Temmuz
#Özgür Özel
5 yıl önce