|

Hastalıkları teşhis edilemeyen aile yardım bekliyor

Mardin'de, yaşayan Ayhan ailesi, yaklaşık 3 ay önce yakalandıkları fakat teşhis konulamayan ve bir çocuklarının ölümüne neden olan amansız hastalık için yardım bekliyor.

Yeni Şafak
18:46 - 13/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:06 - 13/08/2015 Perşembe
AA

Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan Ayhan ailesi, yaklaşık 3 ay önce yakalandıkları fakat teşhis konulamayan ve bir çocuklarının ölümüne neden olan amansız hastalık için yardım bekliyor.



Harmanlı köyünde yaşayan Ayhan ailesinin 9 bireyinin 7'sinde, yaklaşık 3 ay önce belden aşağı kısımlarında yüksek ateş ve yanma şikayeti başladı. Birçok hastane ve bölüme giden aile, teşhis konulamayan hastalıklarından dolayı 3 gün önce 15 yaşındaki kızları Gamze'yi kaybetti.



Acılı baba Süleyman Ayhan, bir yandan taziyeleri kabul ederken, diğer yandan ise eşi ve kalan çocuklarını kaybetmenin korkusunu yaşıyor.



Amelelik yaparak geçimini sağlayan 50 yaşındaki Ayhan, kendisi ve küçük oğlu dışında yaklaşık 3 ay önce eşi ve 6 çocuğunda belden aşağı "yanma" şikayetlerinin başladığını söyledi.



Hastalığa yakalanan aile bireylerinde iştahsızlık ve kilo kaybı olduğunu ifade eden Ayhan, 80 hanelik köylerinde bu hastalığa başka yakalananın olmadığını dile getirerdi.



Çocuklarını Mardin ve Diyarbakır'daki birçok hastaneye götürdüğünü ifade eden Ayhan, şöyle konuştu:



"Hiçbir doktor bu hastalığa teşhis koyamadı. Onların yatışını yapmadılar. Hiç birisine ne bir ağrı kesici hap ne de bir ağrı kesici iğne vermediler. Kimse beni kabul etmedi. Hangi kapıya vurmuşum beni dışarı etmişler. Şu anda eşim ve 5 çocuğum bu hastalıkla mücadele ediyor. Bu hastalıktan dolayı bir kızımı kaybettim ve bu hastalığı taşıyan eşim ile 5 çocuğumu kaybetme korkusu ile yaşıyorum."



Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım beklediğini dile getiren Ayhan, "Eşim ve çocuklarımın hastalığına çare bulunsun. Gamzemi kaybettim, eşimi ve kalan çocuklarımı kaybetmek istemiyorum" ifadelerini kullandı.



"Ölümü bekliyoruz"


Anne Pitto Ayhan ise 3 ay önce yakalandıkları hastalıktan dolayı belden aşağıda yüksek ateşe bağlı olarak sürekli bir yanma şikayeti oluştuğunu, ayakta duramadıklarını, uyuyamadıklarını ve yemek yiyemediklerini söyledi.



Ayhan, yaklaşık 3 aydır yakalandıkları hastalıklarına doktorların teşhis koyamadığını dile getirerek, şöyle dedi:



"Bu halde kaldık. Ölümü bekliyoruz. Ölen kızımda aynı şikayet vardı, onu kaybettik. Hiç olmasa diğerlerini kaybetmeyelim. Birileri bize yardım elini uzatsın hastalığımıza bir çare bulsun. Doktorlar ne bize bir ilaç veriyor nede bize bir şey söylüyor. Doktorlar, 'tahlilleriniz temiz' diyor ve bizi geri gönderiyorlar. Biz de artık nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Ölüme terk edilmişiz."



Kızları Sadiye Ayhan da hastalık nedeniyle yaklaşık 15-20 kilo kaybettiğini, kendilerine bir çare bulunmasını istedi.

#Mardin
#Derik
#teşhis konulamayan hastalık
#yardım
9 yıl önce