|

HDP'li Kürkçü darbeye 'tiyatro' deyip şehitlerle alay etti

15 Temmuz'da düzenlenen darbe girişimine 'tiyatro' diyen HDP'li milletvekili Ertuğrul Kürkçü, darbecilerin şehit ettiği insanlar ile ilgili çirkin ifadeler kullandı. Kelimesi kelimesine FETÖ'nün ağzı ile konuşan ve ortada bir kahramanlık olmadığını söyleyen Kürkçü, daha önceden yapılan bir çalışmayla kendisinin de tankın altına yatabileceğini söyledi.

Yeni Şafak
14:14 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:05 - 28/07/2016 Perşembe
Diğer

FETÖ'cü askerlerin darbe girişimine ilişkin PKK medyasına konuşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü skandal ifadeler kullandı. Darbe girişiminin tiyatro olduğunu savunan Kürkçü PKK'ya yakın medyaya verdiği demeçte, daha önce yapılacak bir çalışmayla insanların tankların altına atlamasının mümkün olabileceğini söyleyerek, darbeciler tarafından şehit edilen ve yaralanan kişilerle alay etti.



Hükümeti darbeye yol açacak koşulları oluşturmakla suçlayan Kürkçü, darbecilerle alakalı tek söz söylemeyip, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti eleştirerek, 250 kişinin şehit olduğu, iki binden fazla insanın yaralandığı olayları siyasetine alet etti. 15 Temmuz darbe girişimi ardından ilan edilen olağanüstü halin başkanlık rejimi inşası için kullanılabileceğini ima edecek kadar hadsiz ifadeler kullanan Kürkçü, "OHAL'in tiranlık rejimine giden yolun taşlarını döşediğini" söyleyerek algı yönetimi yapmaya çalıştı.



Tankın önüne yatan insanlarla alay etti


İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok devlet kurumunu bombalayan, insanların üzerine ateş açan darbecilere tepki göstermeyen Kürkçü, "Ortada kahramanlık olduğu bile şüphelidir. Entrikalar yoluyla rakibini açığa düşürmek, sonra başını kopartmak ve bütün ağır insani maliyetin üzerinde yükseldikten sonra parmağıyla mağlubu işaret etmek, onları inandırsa bile tarihi inandıramaz" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz akşamı tüm Türkiye'yi demokrasiye sahip çıkmak üzere meydanlara davet etmişti. Erdoğan otelinden ayrıldıktan sonra darbeciler buraya saldırmış ve iki polisi şehit etmişti. Tüm bunları görmezden gelen Kürkçü, Erdoğan'ın çağrısını, "Darbe simülasyonunun parçası" olarak niteledi.



Cuntacıların köprüleri kapatıp caddelere tankla çıkmasının ardından, binlerce vatandaşın kitleler halinde meydanlara inmesine anlam veremediğini açık açık itiraf eden Kürkçü, "AKP'nin darbe karşıtı bir hazırlığı yoksa, kitlenin bu kadar hızlı organize olabileceğini düşünmek için ben bir neden göremiyorum" diye konuştu.








İşte darbe girişiminde FETÖ delilleri


#FETÖ
#Darbe girişimi
#Ertuğrul Kürkçü
8 yıl önce