|

Hedef Bambu Ağı ile 100 milyon Çinli'ye ulaşmak

Türkiye'nin ticarette hedef ülkesinin Çin olacağını belirten Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen “Hedefimiz 'Bambu Ağı' ile Asya Pasifik ülkelerine ulaşmak. Çin, 100 milyon Çinlinin yaşadığı bu ülkelere ulaşmak için kaldıraç olacak” diye konuştu

erhan seven ÇİN
00:00 - 10/09/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:00 - 10/09/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Hedef Bambu Ağı ile 100 milyon Çinli'ye ulaşmak
Hedef Bambu Ağı ile 100 milyon Çinli'ye ulaşmak

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, dış ticarette, 'Bambu Ağı' projesiyle Asya -Pasifik Bölgesi'nde Çin ve 100 milyon Çinlinin yaşadığı diğer ülkeleri hedef olarak seçtiklerini belirtti. Tüzmen, “11. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı”nda (CIFIT) Türk standlarının açılışını yaparken, yaklaşık 500 Çinli işadamı, firma temsilcisi ve ekonomi bürokratlarının katıldığı seminerde Türk ekonomisiyle ilgili gelişmeleri aktardı.

Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Ma Xiuhong ile birlikte açılışa ve seminere katılan Tüzmen, Türkiye'nin ticari ve ekonomik açıdan diğer bölgelere açılan bir kapı olarak Çin'e büyük önem verdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hedefimiz, bambu ağı olarak tanımlanan bölge ülkelerinde yerleşik, sayıları 100 milyonlar ifade edilen Çinlilerin oluşturduğu güçlü ilişki ağlarından faydalanarak Doğu Asya ülkeleriyle ilişkilerimizin hızla geliştirilmesidir. Çin ile ticaret hacmimiz önümüzdeki yıllarda da hızla artmaya devam edecektir, Bunun sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için Çin'in de pazarını ülkemiz firmalarına güçlü bir ihracat artışı sağlayacak şekilde açması Çin politikamızın temel hedefidir.”

Fuarın Türk stantlarının açılışı, Bakan Tüzmen ve Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Mai tarafından yapıldı. Açılıştan once İstanbul Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının görsterisi Çinliler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Tuana folklor ekibi de açılışta bir gösteri sundu. Fuarda bin metrekare ile en büyük alana sahip olan Türk firmaları, 25 stantta yer aldı.



17 yıl önce