|

Helikopter kazasında şehit olan Kara son yolculuğuna uğurlandı

Giresun'da askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatı kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Adem Kara'nın 28 yaşındaki eşi Sema Kara, memleketi Erzincan'da toprağa verildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun cenazeye gönderdiği çelenk, bazı vatandaşların tepkisini çekti. Ters çevrilen çelengin üzerindeki Kılıçdaroğlu yazısı da yırtıldı.

Yeni Şafak
19:41 - 6/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:56 - 6/07/2016 Çarşamba
AA

Giresun'da düzenlenen askeri törenin ardından Sema Kara'nın cenazesi askeri uçakla memleketi Erzincan'a getirildi. Havalimanından alınan cenaze Üzümlü ilçesi Fatih Mahallesindeki baba evine götürüldü.



Burada okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından helallik alındı. Bu sırada Kara'nın annesi Hacer Yeniçeri (61) ve yakınları göz yaşlarına boğuldu. Alınan helalliğin ardından Kara'nın cenazesi, Üzümlü Çarşı Camisine götürüldü. Cenazeye katılanların cami avlusuna sığmaması sebebi ile namaz, caminin yanındaki boş arsada kılındı.



Kızının hayatını kaybettiğini öğrendikten sonra Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gözetim altına alınan baba Fahrettin Yeniçeri (60), cenaze namazına katılmak istemesi üzerine ambulansla getirildi. Sedyede kızı için saf tutan acılı babaya, sağlık görevlileri müdahalede bulundu.







Vali Ali Arslantaş, Kaya'nın ağabeyi Bilal Yeniçeri'ye tabutun üzerindeki Türk Bayrağını öperek verdi.



Kılıçdaroğlu'nun çelenkteki ismi yırtıldı


Öte yandan, cenazenin toprağa verilmesi sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelenk, bazı vatandaşlar tarafından diğer çelenklerin arasından alınarak başka bir yere ters olarak bırakıldı.







Bunun üzerine bir askeri görevli tarafından alınan çelenk, tekrar eski yerine götürüldü. Duruma kızan vatandaşlar, çelengi ters çevirip üzerindeki Kılıçdaroğlu yazısını yırttı.






  1. 10 ay önce evlenmişlerdi
  2. Bu arada, Ordu Üniversitesi Biyoloji bölümünden geçtiğimiz yıl mezun olan Sema Kara, Giresun'da görevli olan Jandarma Uzman Çavuş Adem Kara ile tanışarak 18 Eylül 2015'te dünya evine girdi. Giresun'da yaşayan Kara ailesinin çocuklarının olmadığı öğrenildi. Sema Kara'nın, kazada yaralanan eşi Jandarma Uzman Çavuş Adem Kara, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ndeki ilk tedavisinin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne sevk edilmişti.

Yüreğimize ateş düştü



#Erzincan
#Üzümlü
#Helikopter kazası
#Kemal Kılıçdaroğlu
8 yıl önce