|

Her kurşunun hesabı sorulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne kasteden iç ve dış tüm güçlere karşı TSK'nın teyakkuz halinde olmaya devam edeceğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:03 - 19/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in görevi Orgeneral Hulusi Akar'a devrettiği törene katılan Erdoğan, “Arkalarına aldıkları güçlerle Türkiye'nin bütünlüğüne, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine saldıranlar hak ettikleri cevabı almaktadırlar ve alacaklardır. Devletin ve milletin varlığına karşı sıkılan her kurşunun, atılan her bombanın, kazılan her çukurun hesabı sorulacak, cezası mutlaka verilecektir" diye konuştu.





PARALEL YAPI VURGUSU


Görevini Akar'a devreden Özel “TSK, milletimizin huzurunu bozacak, birlik, beraberliğine ve ülke bütünlüğüne kasteden, kastedecek devletimizin legal yapısı dışında oluşturulmak istenen her türlü yapıyla mücadele etmektedir" dedi. Paralel yapının 1980'li yıllardan itibaren TSK'ya sızmaya çalıştığını ifade eden Özel, şunları ekledi: “Komuta kademeleri konunun ciddiyetine vakıftır. Gereğini yapmıştır ve yapmaktadır" Görevi devralan Akar ise “TSK'nın anayasal düzen içinde, yasalarla belirlenmiş tek bir emir komuta yapısı vardır. Yasal hiyerarşi dışında hiçbir kişi ve oluşumun etkisi söz konusu olamaz" dedi.



------------------------------------------------------------------------










#tsk
#Erdoğan
#Necdet Özel
#Hulusi Akar
9 yıl önce