|

Herkesi kucaklıyorum

Cumhurbaşkanı Gül, ''Cumhurbaşkanı olarak ben bir siyasetçi değilim. Ben resme daha geniş bir perspektiften bakıyorum ve herkesi kucaklıyorum'' dedi

Aa
00:00 - 15/11/2012 Perşembe
Güncelleme: 00:36 - 15/11/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Herkesi kucaklıyorum
Herkesi kucaklıyorum

Financial Times (FT) gazetesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı röportaja gazetenin dünya haberleri sayfasında geniş yer verdi. ''Gül, Türkiye''yi AB yolunda kalmaya çağırdı'' başlıklı haberde, Cumhurbaşkanı Gül''ün, Brüksel ile yürütülen müzakerelerdeki zorluklara karşın, AB''ye katılma çabasının son 10 yılda elde edilen siyasi istikrar ve ekonomik büyümenin kaynağı olarak gördüğü belirtildi.

SİYASETÇİ DEĞİLİM

Gazete, Gül''ün, ''Son 10 yılda yapılan reformların bütününe bakarsanız, AB müktesebatının uyarlanması olduğunu görürsünüz. Burada durmamalıyız, yeterli değil. Reformları daha da ileriye taşımalıyız'' sözlerine yer verdi. Gül''ün, Türkiye''yi son 10 yıldır yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi''ni Erdoğan''la birlikte kurduklarını vurguladığı aktarılarak, Cumhurbaşkanının ''Onun söylemi benimkinden farklı'' dediği bildirildi.

FT, Cumhurbaşkanı Gül''ün, ''Cumhurbaşkanı olarak ben bir siyasetçi değilim. Ben resme daha geniş bir perspektiften bakıyorum ve herkesi kucaklıyorum. Ama inanmadığım bir şeyi de söylemem'' dediğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül''ün, ileride Başbakan olup olmak istemediği sorulduğunda, bu ihtimali dışlamadığı ve başbakanlıkla ilgili, ''Daha çok erken, bu görevde hala iki yılım var'' dediği belirtildi. Erdoğan''ın yeni anayasa konusunda özellikle başkanlık sistemine odaklandığını yazan FT, Gül''ün ise, anayasa konusunda bir uzlaşmaya varılmasının önemli olduğunu söylediği kaydedildi. Abdullah Gül''ün, ''Yeni bir anayasa olması önemli. Anayasa ortak anlayış temeline dayanmalı'' dediği belirtildi.

Güven mektubu sundu

Cumhurbaşkanı Gül, Kosova Cumhuriyeti Büyükelçisi Avni Spahiu''yu Çankaya Köşkü''nde kabul etti. Büyükelçi, Gül''e güven metubunu sunduktan sonra hatıra fotoğrafı çekildi.

11 yıl önce