|

Hindistanlı yolcular Çelebi'ye emanet

Geçtiğimiz yıl Mumbai Uluslararası Havalimanı'nın yer hizmetlerini kazanan Çelebi Hava Servisi, şimdi de ülkenin ikinci büyük havalimanı olan Yeni Delhi Havalimanı'nın ihalesini kazandı

Cihan
00:00 - 9/02/2010 Salı
Güncelleme: 23:47 - 8/02/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Hindistanlı yolcular Çelebi'ye emanet
Hindistanlı yolcular Çelebi'ye emanet

Hindistan'ın en büyük havaalanının yer hizmetlerinin işletilmesi 10 yıl süreyle Türk şirketi Çelebi Hava Servisi'ne verildi. Başkent Yeni Delhi'de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile düzenlenen toplantıda, Yeni Delhi Uluslararası Havaalanı yer hizmeti işletmesinin Çelebi'ye verildiği duyuruldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Hindistan ziyareti kapsamında Yeni Delhi'de bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet Çelebi heyetini başarılarından dolayı kutladı.

ÜÇÜNCÜ İHALEYİ ALDI

Mumbai Chatrapathi Shivaji Uluslararası Hava Alanının da işletmesini 10 yıllığına geçtiğimiz 2009 Temmuz'unda alan Çelebi, Hindistan'da CELEBİ-NAS Airport Services India ve CELEBİ Delhi Kargo Terminal Managament India adı altında şirketler kurarak Hindistan'da 100 milyon dolarlık yatırıma ulaştıklarını açıkladı. Çelebi, ayrıca iki hava meydanının kargo terminali servisi ihalesini de 25 yıllığına kazanan firma oldu. Böylece Çelebi, AB üyesi Macaristan ve Belçika'daki yatırımlarından sonra, havacılık sektörünün hızla geliştiği Hindistan'da da, ardı ardına üçüncü ihalesini kazanmış oldu.

23 MİLYON YOLCU TRAFİĞİ

Delhi Uluslararası İndra Gandhi Havalimanı, Mumbai Havalimanı ile birlikte, Hindistan'ın en yüksek hava trafiğine sahip 2 havalimanı konumunda. Yılda 23 milyon yolcuya ve 220 bin uçuş hareketine hizmet veren Yeni Delhi Havalimanı'nın, alt yapı yatırımlarıyla, 2012 yılında 37 milyon yolcuya hizmet sunması hedefleniyor. Çelebi, her iki havalimanı sayesinde Hindistan uluslararası hava trafiğinin yüzde 50'sine de hizmet veriyor olacak.



14 yıl önce