|

Hizbullah'tan İsrail'e intikam misillemesi

Hizbullah, öldürülen üst düzey mensup komutanlarına yönelik İsrail'e karşı misilleme olarak "kamikaze İHA'larla" gerçekleştirilen saldırıyı gerçekleştirdi. Bu eylemin ardında, örgütün önceki kayıplarına karşı bir tepki ve intikam arayışının olduğu belirtilirken, bölgedeki gerilim daha da tırmanmış durumda. İki taraf arasında yaşanan bu gerginlik, bölgesel çatışma riskini artırma potansiyeline sahip.

16:11 - 9/01/2024 Salı
AA
Arşiv
Arşiv

Lübnan’daki Hizbullah Hareketi İsrail’in Hamas yetkilisi Salih el Aruri ve Hizbullah üst düzey mensuplarından Visam Hüseyin Tavil’i öldürmesine karşılık, İsrail’in askeri karargahına kamikaze insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlediğini duyurdu.


Hizbullah, İsrail’in Safed kenti yakınlarında yer alan askeri karargahına yönelik saldırısı hakkında açıklama yaptı.


Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Aruri ve Hizbullah’ın sahadaki üst düzey mensuplarından Tavil’in öldürülmesine misilleme olarak bir saldırı gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, kamikaze İHA’larla İsrail’in "Dado askeri karargahının" hedef alındığı ifade edildi.


İsrail ordusu saldırıyı doğruladı


Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'dan atılan roketler nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki bazı bölgelerde sirenler çaldığı belirtildi.


Lübnan'dan gönderilen bir İHA'nın ülkenin kuzeyinde İsrail ordusuna ait üsse düştüğü aktarılırken saldırı nedeniyle yaralanan ya da hasar olmadığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, İsrail güçlerinin Lübnan'daki bir İHA fırlatma ekibini hedef aldığı ve İsrail topçularının roketlerin atıldığı noktaları vurduğu aktarıldı.


İsrail, 2 Ocak'ta Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Aruri’yi, dün de Lübnan'ın güneyindeki Hirbat Slim'de Tavil'i öldürmüştü.




#Hizbullah
#İsrail
#Lübnan
4 ay önce