|

Hükümet yapacağını yaptı, sıra bize geldi

Beyaz eşyadaki yüzde 6.7'lik ÖTV ve KDV indirimini olumlu bulduklarını belirten İndesit Company Pazarlama Grup Başkanı Trovato, “Bu süreçte pazar payımızı artıracağız” dedi.

Müge Bezirci
00:00 - 21/03/2009 Cumartesi
Güncelleme: 03:59 - 21/03/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Hükümet yapacağını yaptı, sıra bize geldi
Hükümet yapacağını yaptı, sıra bize geldi

Hükümetin krize karşı 4. tedbir paketi beyaz eşya söktörünü de umutlandırdı. Yeni paketin ardından piyasadaki kıpırdanmadan payını almak isteyen sektörün temsilcileri “Hükümet yüzde 6.7'lik ÖTV ve KDV indirimi ile yapacağını yaptı, bize artık satmak düşüyor” diyor.

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE BULDUM

Hükümetin önemli bir adım attığını belirten Indesit Company Pazarlama Grup Başkanı Francesco Trovato, krizde Avrupa'da kaybettikleri satışı, Türkiye'deki satışlarla kapatacaklarını söyledi. İndesit'in yeni beyaz eşya serisi “Indesit Prime'ı tanıtmak amacıyla Antalya'da düzenlenen toplantıda konuşan Trovato, 6 yıl aradan sonra ilk defa Türkiye'ye geldiğini, Türkiye'yi çok daha gelişmiş olarak gördüğünü ifade etti. Trovato, Türkiye'nin ekonomik durumunun, Doğu Avrupa'daki birçok ülkeden daha iyi olduğunu belirterek, “Türkiye, bu krizi en az zararla atlatacak ülkelerden biri... ÖTV ve KDV indirimi çok doğru bir adım.Yapabileceklerini yaptılar. Artık, bize satmak düşüyor" dedi.

15 yıl önce