|

İade edileceklerin kimliği belirlendi

FETÖ'nün darbe kalkışması sırasında Yunanistan’a kaçan ve iadesine karar verilen 3 askerin kimlikleri belirlendi: Pilot Binbaşı Gençay Böyük, Astsubay Başçavuş Bilal Kurugöl ve Pilot Binbaşı Ahmet Güzel.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:57 - 7/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe kalkışması başarısız olunca Yunanistan'a kaçan ve önceki gün Türkiye'ye iade edilmesine karar verilen 3 askerin


kimliği belli oldu.



ÖZEL KUVVETLERDEN


Bu kişilerin darbe girişiminden önce Özel Kuvvet Komutanlığı'nda görevli Kurmay Pilot Binbaşı Gençay Böyük, Astsubay Başçavuş Bilal Kurugöl ve Kurmay Pilot Binbaşı Ahmet Güzel olduğu öğrenildi.



EMİR SUBAYIYDI


Darbeci askerlerden Binbaşı Ahmet Güzel'in darbe gecesi yayınlanan sıkıyönetim listesinde İstanbul Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan dönemin 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Erdal Öztürk'ün emir subayı olduğu öğrenildi.



AÇIKLAMA YAPMIŞTI


15 Temmuz gecesi, televizyon ekranlarından darbe karşıtı açıklamalarıyla dikkat çeken Öztürk'ün sıkıyönetim planında listebaşı olduğu ortaya çıkmıştı. Öztürk, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.



SUİKAST TİMİNDE


Yunanistan'ın Dedeağaç kentine kaçak yollardan giriş yapan 8 darbeci askerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelde suikast gerçekleştirecek timin beyin takımından olduğu iddia ediliyor. Darbecilerin Yunan makamlarına sığınma talepleri Yunan iltica makamlarınca reddedilirken, bir asker hakkında ise henüz bir karar bulunmuyor.  HABER MERKEZİ


#FETÖ
#Gençay Böyük
#Bilal Kurugöl
7 yıl önce