|

İbo Show'a çıkmak istiyor

CHP'li Mustafa Özyürek, İbo Show'da kendisine hakaret edildiği için ATV'den cevap hakkı istedi.

Anka
00:00 - 18/10/2007 Perşembe
Güncelleme: 11:48 - 18/10/2007 Perşembe
Yeni Şafak
İbo Show'a çıkmak istiyor
İbo Show'a çıkmak istiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, ATV dahil tüm tv kanallarının 13 şehit haberinin duyurulmasından sonra magazin ve eğlence programlarına devam etmesi nedeniyle verdiği soru önergesinden sonra, İbrahim Tatlıses'in programında kendisine hakaret ve tehdit içeren sözler sarfettiğini belirterek, ATV yönetiminden cevap hakkı istedi.

Mecliste yazılı bir açıklama yapan Özyürek, soru önergesinde Tatlıses'in adından sözedilmediğini ve bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşünün sorulduğunu belirtti.

CHP'li Özyürek, ayrıca TMSF denetiminde olması nedeniyle ATV yöneticileri için bir işlem yapılıp yapılmadığının öğrenilmek istendiğini vurguladı.

Özyürek, 13 şehit haberi ile tüm Türkiye'nin kan ağladığı sırada Tatlıses'in eğlence programının devam ettiğini, ancak programı durdurma yetkisinin Tatlıses'te değil, tv kanalı yöneticilerinde olduğuna dikkat çekti.


HAKARETE VE TEHDİT

Özyürek, kendisi gibi birçok milletvekilinin telefonlarının şikayet telefonlarıyla kilitlendiğini ve “Bu rezalete neden engel olmuyorsunuz” denildiğini söyledi. Özyürek, 14 Ekim tarihinde yayınlanan İbo Show programında Tatlıses'in kendisine hakaret ettiğini bildirdi. Özyürek, “Ayrıca, 'Sayın vekilim aklınızı başınıza alacaksınız…' şeklinde şahsıma tehditler savrulmuştur. Diğer yandan, 'Bu da Sayın milletvekili Mustafa Akyürek (sonra Özyürek şeklinde düzeltilmiş) beyefendiye kapak olsun' şeklinde çirkin ifadeler kullanılmıştır” dedi.


“İBRAHİM TATLISES SORUMLU”

Özyürek, kendisinin önergesinde, “İbrahim Tatlıses dansöz oynattı” şeklinde bir ifade kullanılmadığını belirterek, şunları söyledi:

“ İbrahim Tatlıses'in adından ve programından bahsedilmemesine rağmen, şahsıma dönük tehdit ve hakaretlerle dolu konuşma yapmasından sonra maruz kalacağım saldırılardan İbrahim Tatlıses sorumlu olacaktır. Şunun bilinmesini isterim ki, milletin verdiği yetkiye dayanarak denetim hakkımı kullanırken tehdit ve şantaja boyun eğmem sozkonusu olmayacaktır. ATV yönetiminden bu açıklamamın İbo Show programında aynen yayınlanmasını cevap hakkı olarak talep ediyorum. Talebimin gereğinin yerine getirilmesini rica ederim.”

17 yıl önce