|

İdamlık hemşireler reklamcı oldu

Libya'da 428 çocuğa AİDS hastalığı bulaştırmaktan idam cezasına çarptırılan, ancak AB'nin de girişimleriyle kurtarılarak Bulgaristan'a iade edilen 5 Bulgar hemşire ve 1 Filistinli doktor reklam malzemesi oldu.

Aa
00:00 - 17/09/2007 Pazartesi
Güncelleme: 17:31 - 17/09/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
İdamlık hemşireler reklamcı oldu
İdamlık hemşireler reklamcı oldu

Bulgaristan'ın önde gelen GSM operatörlerinden Mtel, Sofya'nın Sheraton otelinde düzenlediği görkemli bir törenle hemşirelere ve Bulgar vatandaşlığı alan Filistinli doktora birer apartman dairesi hediye etti. Daha önce "zina" suçuyla yargılanan ve Libya basınında açık seçik fotoğrafları yayınlanan hemşirelerden Kristiyana Vılçeva, Mtel Genel Müdürü Joseph Vinazer'den daire anahtarını teslim alırken, "Artık geleceğimiz de garanti altında" dedi.

AVRUPA KOMİSYONU ÜYESİNE DEVLET NİŞANI

Bu arada Bulgar sağlık personeliyle Filistinli doktorun kurtarılmasında emeği geçen Avrupa Komisyonunun dış ilişkilerden sorumlu üyesi Benita Ferrero-Waldner de Bulgarisan'ın en büyük devlet nişanıyla ödüllendirildi. Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov, bugün törenle Benita Ferrero-Waldner'e Stara Planina Nişanı taktı. Pırvanov, törende yaptığı konuşmada, "Bulgar sağlık personeliyle ilgili mutlu son, Avrupa'daki dayanışmanın bir ürünüdür" dedi. Pırvanov ayrıca, Bulgaristan'ın, HİV bulaşan 428 Libyalı çocuğa ve ailelerine maddi ve manevi destek sözünü de yerine getireceğini bildirdi.

17 yıl önce