|

"İddialar iftiradan ibaret"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, "Türkiye'nin DAEŞ'e yardım ettiği yönündeki iddialar bir karalama kampanyasının parçası olup, iftiradan ibarettir" dedi. Son günlerde hava saldırıları ve PYD'nin saldırıları nedeniyle Türkiye'ye yönelik yoğun göç dalgası olduğunu anımsatan Bilgiç ülkeye giriş yapanların geçici barınma merkezlerine yerleştirildiğini söyledi.

Yeni Şafak
08:34 - 12/06/2015 Cuma
Güncelleme: 16:00 - 12/06/2015 Cuma
AA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Türkiye'nin DAEŞ'e yardım ettiği yönündeki iddialar bir karalama kampanyasının parçası olup, iftiradan ibarettir" dedi.



Bilgiç, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, "insani dram olmadığı sürece mülteci alınmayacak" sözleri hatırlatılarak Türkiye'nin açık kapı politikasında değişiklik olup olmadığı sorusuna, "Bugüne kadar zalim Esed rejiminden kaçanlara Türkiye kapılarını açtı. Sayın Kurtulmuş'un da belirttiği gibi, Türkiye insani trajedi olunca kapılarını açıyor. Bu çerçevede açık kapı politikamızda bir değişiklik yok" yanıtını verdi.



Son günlerde hava saldırıları ve PYD'nin saldırıları nedeniyle Türkiye'ye yönelik yoğun göç dalgası olduğunu anımsatan Bilgiç, bu kapsamda öncelikli olarak hasta, çocuk, kadın ve yaşlılar olmak üzere, 3 Haziran'da 837, 4 Haziran'da 2 bin 832, 6 Haziran'da 3 bin 168, 10 Haziran'da 6 bin 597 kişinin ülkeye giriş yaptığını ve bu kişilerin geçici barınma merkezlerine yerleştirildiğini söyledi. Bilgiç, Akçakale gümrük kapısında kayıt altına alan bu kişilerin sağlık kontrolünden de geçirildiğini vurguladı.



Sözcü Bilgiç, Türkiye'nin DAEŞ ile mücadelede diğer ülkelerle işbirliğini artırması gerektiğine ilişkin Avrupa Parlamentosu raporunda yer alan ifadelerle ilgili soru üzerine, bu konuda Türkiye'nin tavrının çok net olduğunu, DAEŞ ile mücadelede uluslararası koalisyonun bir parçası olarak bugüne kadar tüm toplantılara katıldığını anlattı. Bilgiç, "Bizim DAEŞ ile mücadelede herhangi bir sıkıntımız yok. Bu konudaki ilkelerimiz gayet açık ve net. Uluslararası ortaklarımızla da herhangi bir sıkıntımız bulunmuyor" ifadesini kullandı.



Bazı gazetelerdeki Türkiye'nin DAEŞ'e silah ve savaşçı gönderdiği yönündeki iddiaları da değerlendiren Bilgiç, Türkiye'nin DAEŞ konusundaki tavrının gayet açık olduğunu yineledi. Bilgiç, şöyle devam etti:



"Bu karanlık örgüt her şeyden önce Türkiye için önemli bir güvenlik tehdididir. Bu tehditle mücadele kararlılıkla sürmektedir. Türkiye'nin DAEŞ'e yardım ettiği yönündeki iddialar bir karalama kampanyasının parçası olup, iftiradan ibarettir."



Adana Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama



Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada da Adana'da 10 Ocak 2014'te arama yapılan otobüslerle ilgili yürütülen soruşturma dosyası kapsamına göre, Suriye'de faaliyet gösteren terör örgütü DAEŞ'e cihatçı kişiler ve mühimmat taşındığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.



Açıklamada, bu itibarla bazı basın organlarında ve internet sitelerinde yer alan haberlere itibar edilmemesi gerektiği kaydedildi.





#Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç
#DAEŞ
#IŞİD
#yardım
#iddia
9 yıl önce