|

İşgal bitene kadar susmayız

Türkiye’de dün de Kudüs günüydü. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan eden kararına karşı birçok kentte protesto gösterileri vardı. Ankara ve Diyarbakır’da meydanlara çıkan on binlerce kişi, “Kudüs özgür olana kadar susmayacağız” dedi. Ankara’daki mitingin adresi Anadolu Meydanı’ydı. Vatandaşlar Memur-Sen, Hak-İş, İHH, AGD, Cihannüma ve Önder’in öncülüğünde biraraya geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “İsrail için Kudüs’e el uzatmanın sonu, yok oluşu yaşayacağı kıyamettir” dedi. Hüda-Par’ın İstasyon Meydanı’ndaki mitinginde de “Müslüman uyuma Filistin’e sahip çık” pankartları taşındı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:17 - 18/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Ankara’daki mitingin adresi Anadolu Meydanı’ydı.
Ankara’daki mitingin adresi Anadolu Meydanı’ydı.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına tepkiler dinmek bilmiyor. İslam’ın ilk kıblesini bir oldu-bittiyle Siyonistlere peşkeş çeken bu hamle başta Türkiye olmak üzere dünya Müslümanlarını ayağa kaldırdı. Geçtiğimiz hafta İstanbul’un Yenikapı Meydanı’nı dolduran yüzbinler dün de başkent Ankara’nın Anadolu Meydanı’nda zulme karşı tek ses oldu. Memur-Sen, Hak-İş, İHH İnsani Yardım Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Cihannüma ve ÖNDER başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği mitingde vatandaşlar, İsrail’in ‘Arz-ı Mevud’ emeline hizmet eden Evanjelist tarikatı etkisindeki Donald Trump’ın kararını tanımadıklarını ilan etti.


İSRAİL’İN KIYAMETİ OLACAK

Mitingin açılış konumasını yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kudüs’ün İslam dinine ait olduğunu ifade ederek, Trump’ın skandal girişimine şu sözlerle tepki gösterdi: “İsrail bir devlet değil işgalci terör örgütünün adıdır. Kudüs’ün sahibi de varisi de bellidir. Filistin’in egemeni Filistin devletidir. Terörist İsrail, o toprakların işgalcisidir. İsrail denen Siyonist çete için Kudüs’e el uzatmanın sonu, yok oluşu yaşayacağı kıyamettir. ABD duysun, İsrail anlasın. Kudüs Siyonist işgalden kurtulana kadar rahat durmayacağız.”


YÜZYILIN MÜCADELESİ

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da ABD’nin kararını tanımadıklarını belirterek şöyle konuştu: “Trump’In Amerika’sı ne derse desin, hangi kararı alırsa alsın biz Kudüs kararını tanımıyoruz, tanımayacağız, bu kararın hiçbir hükmü yoktur, çünkü Kudüs bizim kadim şehrimizdir. Ezeli ve ebedi başkentimizdir. Kudüs için baş veririz, başkentimizi çiğnetmeyiz. Mescid-i Haram neyse, Mescid-i Nebevi neyse Mescid-i Aksa da odur. Kavga önümüzdeki yüzyılın kavgasıdır. Kendimizi önümüzdeki yüzyılın mücadelesine hazırlamalıyız.”


Sürpriz
konuk

Türkiye ve Filistin bayraklarının birlikte dalgalandırıldığı, “Kahrolsun İsrail- ABD” sloganlarının atıldığı mitingin konukları arasında Kudüs direnişinin sembolü haline gelen 16 yaşındaki Fevzi el-Cuneydi’nin amcası Reşat el-Cuneydi de yer aldı.


Diyarbakır ayakta

Diyarbakır’da Hür Dava Partisi’nin (HÜDA-PAR) Kudüs için düzenlediği mitingde onbinler tek yürek oldu. İstasyon Meydanı’ndaki buluşmada vatandaşlar, “Gidin İsraillilere söyleyin biz Muhammed ordusuyuz, geri döndük ve Kudüs yolunda ilerliyoruz”, “Kudüs Filistin’in başkentidir”, “Müslüman uyuma Filistin’e sahip çık” yazılı pankartlar taşıdı.


Boykot çağrısı

Endonezyalı Müslümanlar, Kudüs için haftalardır sokaklarda eylem yapıyor. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu dünkü mitingde, ABD mallarının boykot edilmesi için Müslüman dünyaya çağrı yapıldı.


Viyana

Avusturya'nın başkentinde eylemcilerin taşıdığı pankartta şu sözler yer aldı: "Siyonist işgale karşı vereceğimiz tek cevap var: İNTİFADA

#İHH
#AGD
#Kudüs
#Ali Yalçın
#İsrail
6 yıl önce